Αμβούργο: Η HVV θα αυξήσει τις τιμές των δημόσιων μεταφορών το 2023

Τα εισιτήρια για τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Αμβούργο θα αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 3,2% από το νέο έτος. Οι τιμές για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους θα παραμείνουν οι ίδιες.

Η γερουσία του Αμβούργου ενέκρινε την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων της HVV

Ο σύνδεσμος μεταφορών του Αμβούργου, HVV, ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για τις συγκοινωνίες του. Τα εισιτήρια τρένων και λεωφορείων πρόκειται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 3,2% από την 1η Ιανουαρίου.

Ένα Kurzstrecke (διαδρομή μικρών αποστάσεων) εντός της ζώνης μεταφορών AB της γερμανικής πόλης θα αυξηθεί από 1,80 ευρώ σε 1,90 ευρώ ανά διαδρομή.

Ένα εισιτήριο για τη Nahbereich (περιφέρεια), το οποίο περιλαμβάνει τη δυνατότητα αλλαγής τρένου, θα αυξηθεί από 2,40 ευρώ σε 2,50 ευρώ.

Η κάρτα Αμβούργου AB 1-2 Ringe (AB Rings 1-2) θα κοστίζει σύντομα 3,60 ευρώ, από 3,50 ευρώ που κοστίζει σήμερα.

Η τιμής της 9-Uhr-Tageskarte (ημερήσιο εισιτήριο 9 π.μ.) θα αυξηθεί επίσης.

Το εισιτήριο επιτρέπει σε έναν ενήλικα επιβάτη και τρία παιδιά ηλικίας έως 14 ετών να ταξιδεύουν εκτός των ωρών αιχμής (6 π.μ. – 9 π.μ.) τις καθημερινές και ανά πάσα στιγμή τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες.

Από τον Ιανουάριο και μετά η τιμή του θα αυξηθεί από 6,90 σε 7,10 ευρώ.

Η πολιτική της HVV ότι τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά περιλαμβάνουν έκπτωση 7% θα συνεχιστεί κανονικά.

Τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς του Αμβούργου αυξάνονται με τον πληθωρισμό

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NDR, εκπρόσωπος της HVV δήλωσε ότι η ένωση μεταφορών στο γερμανικό κρατίδιο της πόλης προσαρμόζει τις τιμές της λόγω του πληθωρισμού.

Υπάρχουν ορισμένες ομάδες που θα επηρεαστούν λιγότερο από τις αλλαγές, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους θα παραμείνουν οι ίδιες.

Ωστόσο, οι ηλικιακοί περιορισμοί για την κατοχή της Seniorkarte (κάρτα ηλικιωμένων) θα αυξηθούν από τα 63 στα 65 έτη.

Οι πελάτες ηλικίας 63 και 64 ετών που είναι ήδη κάτοχοι κάρτας ηλικιωμένων θα μπορούν να διατηρήσουν τη συνδρομή τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.