Η άδεια κατοχής σκύλων θα καταστεί υποχρεωτική στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Όπως και σε άλλα κρατίδια, οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη πρέπει στο μέλλον να αποδείξουν ότι μπορούν να χειριστούν τα ζώα τους.

Οι Πράσινοι και το CDU θέλουν να εισαγάγουν άδεια κατοχής σκύλων με βάση το παράδειγμα της Κάτω Σαξονίας, όπως δήλωσαν κύκλοι των κομμάτων τη Δευτέρα.

Η νέα συμφωνία του συνασπισμού μεταξύ των Πρασίνων και του CDU ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό ικανότητας για τη διατήρηση σκύλων.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει: Οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να αποδείξουν τη γνώση τους για την κοινωνική συμπεριφορά των τετράποδων φίλων τους σε ένα γραπτό τεστ και μια πρακτική εξέταση μπροστά από ειδικούς.

Στην Κάτω Σαξονία, η εξέταση κοστίζει 40 ευρώ. Το ιστορικό της άδειας είναι η προστασία των ανθρώπων από επιθέσεις και, προς το συμφέρον της καλής μεταχείρισης των ζώων, να φέρουν τους ιδιοκτήτες πιο κοντά στις ανάγκες των σκύλων τους.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και οι σχολές σκύλων το καλωσορίζουν αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι μπορούν να πάρουν ένα κουτάβι, ακόμα κι αν δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, δήλωσε η Daniela Lisenfeld από την Κρατική Ένωση Προστασίας των Ζώων της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Μετά από δύο ή τρία χρόνια, τα σκυλιά καταλήγουν συχνά σε καταφύγιο ζώων, όπου οι ειδικοί θα πρέπει να τα εκπαιδεύσουν, εξήγησε ο Lisenfeld.

Η παράνομη διακίνηση κουταβιών είναι επίσης ένα πρόβλημα σε αυτό το πλαίσιο.

Επομένως, η ένωση που εδρεύει στην Καρλσρούη τάσσεται υπέρ στην άδεια κατοχής σκύλων εδώ και χρόνια.

Ειδικά στην εποχή της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι αγόρασαν κατοικίδια, τα καταφύγια ζώων επιμελούνταν της διαμεσολάβησης, δήλωσε η Lisenfeld.

“Αλλά ανησυχούμε ότι το ενδιαφέρον θα μειωθεί και ότι θα επιστραφούν πολλά σκυλιά”.

Η κρατική στατιστική υπηρεσία δεν καταγράφει πόσα σκυλιά υπάρχουν στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Η αύξηση των εσόδων από φόρους σκύλων δίνει μια ένδειξη της εξέλιξης: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι και οι πόλεις του κρατιδίου έλαβαν συνολικά 48,0 εκατομμύρια ευρώ από τον φόρο σκύλων πέρυσι. Το 2019 ήταν 46,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η Daniela Hubl από τη σχολή σκύλων της Στουτγάρδης είπε ότι μια τέτοια άδεια κατοχής σκύλου, αποσκοπεί πρωτίστως στο να είμαστε προσεκτικοί και να αξιολογούμε σωστά τις καταστάσεις.

Παρόμοια πιστοποιητικά όπως το τεστ D.O.Q. χρησιμοποιούνται ήδη σήμερα: “Εάν πηγαίνει κανείς συχνά διακοπές στο Βερολίνο και θέλει να πάρει μαζί του το σκυλί του, χρειάζεται μια τέτοια απόδειξη”, δήλωσε.

Σε πέντε πρακτικές ώρες των 90 λεπτών η καθεμία και τρεις θεωρητικές των δυόμισι ωρών η καθεμία, η εστίαση είναι στη διαβίωση, τη φροντίδα και τη συμπεριφορά κατά τη βόλτα με και χωρίς λουρί.

Αυτό κοστίζει περίπου 200 ευρώ συν τα τέλη για τις εξετάσεις που θα γίνονται από έναν ειδικευμένο κτηνίατρος.

Ο συνασπισμός σχεδιάζει επίσης ένα πιστοποιητικό ικανότητας για τη διατήρηση επικίνδυνων ζώων όπως τα φίδια.

Εδώ, οι ιδιοκτήτες πρέπει επίσης να μάθουν πώς να διατηρούν και να φροντίζουν αυτά τα ζώα.

Η συμφωνία του συνασπισμού αναφέρει επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν υποχρεώσεις σήμανσης, εγγραφής και ασφάλισης.

Στην Κάτω Σαξονία, τα σκυλιά πρέπει να φορούν ηλεκτρονικό τσιπ και να έχουν ασφάλιση αστικής ευθύνης από το 2011.

Λίγο αργότερα, προστέθηκε μια κεντρική βάση δεδομένων στην οποία όλα τα ζώα, από το Dachshund έως το Doberman, που είναι μεγαλύτερα από έξι μηνών, πρέπει να εγγράφονται.

Ο πολιτικός του FDP, Hoher, δήλωσε ότι τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας υποχρέωσης σήμανσης και καταχώρησης θα υπάρχουν μόνο εάν αυτό εφαρμοστεί σε ολόκληρη την ΕΕ.

“Διαφορετικά, θα οδηγήσει μόνο σε μια μαύρη αγορά που τελικά θα καθιστά πιο δύσκολη την καλή διαβίωση των ζώων“.

Μέχρι στιγμής μόνο λίγα σκυλιά έχουν καταγραφεί. Για παράδειγμα, τα American Staffordshire Terriers, Bull Terrier και Pit Bull Terrier θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα και επιθετικά σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Επικίνδυνα κατά την έννοια του κανονισμού είναι επίσης σκύλοι που – ανεξάρτητα από τη ράτσα τους – δαγκώνουν, πηδούν πάνω σε ανθρώπους ή ζώα με επιθετικό ή άγριο τρόπο ή τείνουν να κυνηγούν ανεξέλεγκτα άλλα ζώα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.