Απόφαση για τα νέα μέτρα στη Γερμανία: Lockdown και ποινές;

Σήμερα Πέμπτη (18 Νοεμβρίου), οι 16 επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων και η καγκελάριος θα συναντηθούν εκ νέου για τη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών στην καγκελαρία για να αποφασίσουν σχετικά με πιθανές αλλαγές μέτρων.

Το βράδυ της Τετάρτης, η εφημερίδα “Bild” παρέθεσε απόσπασμα από το σχέδιο ψηφίσματος. Σύμφωνα με αυτό, μπορεί κάλλιστα να εγκριθεί η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εθνικής εμβέλειας λόγω της πανδημίας.

Έτσι, θα είναι δυνατή η λήψη ομοιόμορφα σκληρών μέτρων σε όλη τη χώρα, μέχρι και lockdown.

Επιπλέον, πρέπει να αποφασιστούν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα σημεία: Υποχρεωτικά καθημερινά τεστ για το νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεωτική τηλεργασία, 3G στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δωρεάν τεστ, όχι σε επισκέψεις σε εστιατόρια για τους ανεμβολίαστους, υψηλότερες ποινές για παραβάσεις των μέτρων καθώς και μερικό lockdown για τα hotspots.

Τελευταία ενημέρωση

Covid-19: Το γερμανικό κοινοβούλιο ψηφίζει νέο νόμο

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.