Γερμανία: Η Bayer προμηθεύει ακόμα με γεωργικά προϊόντα τη Ρωσία

Ο γερμανικός κολοσσός Bayer ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συνεχίσει να προμηθεύει τη Ρωσία με βασικά γεωργικά προϊόντα, παρότι τον Μάρτιο είχε ειπωθεί ότι οι προμήθειες για το 2023 θα εξαρτηθούν από τη διακοπή των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία φυτοφαρμάκων στον κόσμο ανέφερε σε δήλωσή της στον ιστότοπό της ότι η κίνησή της στοχεύει «να βοηθήσει στην αποτροπή μιας άνευ προηγουμένου επισιτιστικής κρίσης» και ότι η πρόσβαση στα ρωσικά τρόφιμα είναι απαραίτητη από αυτή την άποψη.

Η Bayer σταμάτησε τον Μάρτιο όλες τις δαπάνες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία που δεν σχετίζονταν με βασικά προϊόντα και απείλησε να παρακρατήσει βασικές προμήθειες όπως σπόρους και φυτοφάρμακα, εάν η Μόσχα συνεχίσει τις «απρόκλητες επιθέσεις» της στην Ουκρανία.

Η στροφή του τη Δευτέρα έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας που υπέγραψαν η Ρωσία, η Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία στις 22 Ιουλίου για να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω τριών ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.