Η χειρότερη συγκομιδή μεταλλίων από την επανένωση της Γερμανίας

Η γερμανική ομάδα επιστρέφει από το Τόκιο με το χειρότερο ρεκόρ Ολυμπιακών μεταλλίων σε αγώνες από την επανένωση της χώρας.

Οι αθλητές της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Ολυμπιακών Αθλημάτων (DOSB) κατέκτησαν δέκα χρυσά, έντεκα αργυρά και 16 χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Με συνολικά 37 μετάλλια, υπήρχαν πέντε λιγότερα μετάλλια στον απολογισμό απ’ ό,τι στους θερινούς αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και τέσσερα λιγότερα απ’ ό,τι στη χειρότερη μέχρι σήμερα επίδοση από το 1990.

Στο Πεκίνο το 2008, υπήρχαν συνολικά 41 μετάλλια και έτσι ακριβώς τα μισά απ’ ό,τι στην πρώτη εμφάνιση της γερμανικής ομάδας στη Βαρκελώνη το 1992.

Αυτό επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του αρχηγού αποστολής Dirk Schimmelpfennig, όταν είχε προβλέψει ολίσθηση στον πίνακα των μεταλλίων. “Περιμένουμε να τερματίσουμε μεταξύ της όγδοης και της δωδέκατης θέσης”, είχε πει. Στο Τόκιο, η ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει στην όγδοη θέση το πολύ λίγο πριν από το τέλος των Αγώνων. Στο Ρίο, η γερμανική ομάδα είχε τερματίσει Πέμπτη – από το 1992, βρισκόταν πάντα τουλάχιστον στην πρώτη εξάδα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.