Η χώρα με το πιο ισχυρό διαβατήριο μετά την πανδημία

Υπάρχουν 227 διαφορετικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο, όπου απαιτείται η κατοχή διαβατηρίου για να εισέλθει κανείς στα σύνορα.

Σε καμία χώρα δεν υπάρχει εγγυημένη είσοδος από οποιαδήποτε χώρα ανεξαιρέτως, ωστόσο η αυξανόμενη κινητικότητα παγκοσμίως -ειδικά όσο επιταχύνονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού- επιτρέπει στους υπηκόους χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια να ταξιδεύουν ευκολότερα.

Άλλωστε, όπως αναφέρει το Euronews, όλο και περισσότερα άτομα υποβάλλουν αίτηση για διπλή υπηκοότητα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Το Henley Passport Index συνέλλεξε πληροφορίες από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για να υπολογίσει πόσοι ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι προσβάσιμοι για τα 199 διαβατήρια που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για προορισμούς στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος χωρίς βίζα ή περίπλοκες διαδικασίες ελέγχου.

Σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη για το 2021, η Ιαπωνία διαθέτει το πιο ισχυρό διαβατήριο, το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση σε 193 προορισμούς, ενώ ακολουθεί η Σιγκαπούρη με 192.

Την τρίτη θέση μοιράζονται Νότια Κορέα και Γερμανία (191), ακολουθούν στην τέταρτη θέση Ιταλία, Φινλανδία, Ισπανία και Λουξεμβούργο (190) και στην πέμπτη θέση βρίσκονται Δανία και Αυστρία (189), στις χώρες με το πιο ισχυρό διαβατήριο.

Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται στην όγδοη θέση της σχετικής κατάταξης, με το διαβατήριό της να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 186 χώρες.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.