Πώς θα διεξαχθεί η Χριστουγεννιάτικη αγορά Νυρεμβέργης 2021;

Χριστουγεννιάτικη αγορά Νυρεμβέργης 2021: Περισσότερος χώρος μεταξύ των πάγκων, ζεστό κρασί σύμφωνα με τον κανόνα 2G και μικρότερο πρόγραμμα: έτσι θα διεξαχθεί φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης.

Πρώτα τα καλά νέα: η Christkindlesmarkt της Νυρεμβέργης θα πραγματοποιηθεί! Φέτος, μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας θα επεκταθεί σε πολλές πλατείες της Παλιάς Πόλης.

Περισσότερος χώρος μεταξύ των πάγκων, κατανάλωση φαγητών και ποτών σύμφωνα με τον κανονισμό 2G (σ.σ. πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες), εξισορροπημένες ροές επισκεπτών και όχι μεγάλα πλήθη – σε αντίθεση με το συνηθισμένο, φέτος θα είναι μια πιο αποκεντρωμένη χριστουγεννιάτικη αγορά.

50 λιγότεροι έμποροι από ό,τι το 2019

Η Christkindlesmarkt είναι μια κλασική χριστουγεννιάτικη αγορά, με επίκεντρο τους πάγκους. Θα υπάρχουν μόνο τρόφιμα και ποτά σε 18 πάγκους. Οι 135 πάγκοι θα βρίσκονται φέτος σε αυτά τα μέρη:

  • στην Hauptmarkt
  • στην Jakobsplatz
  • στην Lorenzer Platz
  • στο Schütt

Κρασί σύμφωνα με τον κανονισμό 2G

Θα είναι διαθέσιμο Glühwein στα επτά περίπτερα με ζεστό κρασί στις ξεχωριστές ζώνες εστίασης.

Ο περιορισμός: Εδώ θα εφαρμόζεται ο κανονισμός 2G – αυτό σημαίνει ότι μόνο όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αναρρώσει μπορούν να απολαύσουν το ζεστό κρασί. Τα περίπτερα με ζεστό κρασί βρίσκονται στην Rathausplatz και στο Schmuckhof, στο Schütt, στην Lorenzer Platz και στην Jakobsplatz.

Το Christkind της Νυρεμβέργης

Το Christkind της Νυρεμβέργης, η Teresa Windschall, θα εγκαινιάσει παραδοσιακά την χριστουγεννιάτικη αγορά την Παρασκευή 26.11.21 στις 5.30 μ.μ. με τον τελετουργικό πρόλογο.

Φέτος, ωστόσο, δεν θα γίνει στο μπαλκόνι της Frauenkirche, όπως συνήθως, αλλά σε μια κλειστή αίθουσα. Ωστόσο, η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά.

Δυστυχώς, φέτος δεν θα υπάρξουν εμφανίσεις του Christkind της Νυρεμβέργης στην αγορά ή στο Kinderweihnacht.

Χριστουγεννιάτικη αγορά Νυρεμβέργης 2021 – Υποχρεωτικές μάσκες

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τους διοργανωτές της πόλης της Νυρεμβέργης, δεν θα ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Christkindlesmarkt.

Το κατά πόσον η έναρξη την Παρασκευή πριν από το πρώτο Advent μπορεί πραγματικά να πραγματοποιηθεί χωρίς μάσκα θα αποφασιστεί την Πέμπτη 18.11.21 στη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών.

Χριστουγεννιάτικη αγορά Νυρεμβέργης 2021 – Ώρες λειτουργίας

Η Christkindlesmarkt αρχίζει την Παρασκευή πριν από το πρώτο Advent και τελειώνει την παραμονή των Χριστουγέννων. Η αγορά θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 26.11.21 από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.. Στις 24 Δεκεμβρίου η αγορά κλείνει στις 2 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικη αγορά Νυρεμβέργης 2021 – Πρόγραμμα

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, το πρόγραμμα θα είναι μικρότερο από το συνηθισμένο φέτος.

Ωστόσο, τα παιδικά Χριστούγεννα με βόλτες και διάφορες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν και πάλι στην Hans-Sachs-Platz. Στο Sternenhaus έχει προγραμματιστεί πολιτιστικό πρόγραμμα για παιδιά. Το πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία της αγοράς ακυρώθηκε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.