Η DB ετοιμάζεται να απομακρύνει τη μηχανή και το τελευταίο βαγόνι

Γερμανία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο - Αρκετοί τραυματίες

Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Garmisch-Partenkirchen, η Deutsche Bahn ξεκίνησε τις εργασίες για την απομάκρυνση της μηχανής και του τελευταίου βαγονιού από τον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή.

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Esslingen

Η μηχανή και ένα βαγόνι της περιφερειακής αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε κοντά στην περιοχή Burgrain του Garmisch-Partenkirchen βρίσκονται ακόμη στο σημείο του δυστυχήματος. Η Deutsche Bahn ξεκίνησε τώρα εργασίες για τη απομάκρυνσή τους.

Εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων δήλωσε ότι οι εργασίες μπορούν τώρα να γίνουν στις γραμμές που έρχονται από τα βόρεια σε συντονισμό με τις αρχές.

“Προκειμένου να φτάσει ένας σιδηροδρομικός γερανός στο βαγόνι και τη μηχανή, θα επισκευαστεί πρώτα το τμήμα της γραμμής μπροστά από αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μόνο αυτά τα μέτρα πριν από την απομάκρυνση του βαγονιού και της μηχανής αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. “Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών εξαρτάται επίσης από τις περαιτέρω έρευνες”.

Ο σιδηρόδρομος δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ανοίξει η γραμμή

Μένει να δούμε πότε θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν ξανά τα τρένα στη γραμμή. Υπήρξαν εικασίες ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μέχρι ή μετά τη σύνοδο κορυφής G7 στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, οι σιδηρόδρομοι δήλωσαν: “Δεν είναι ακόμη δυνατό να γίνει πρόβλεψη για την επανέναρξη των σιδηροδρομικών δρομολογίων”. Ο ομοσπονδιακός δρόμος B2 δίπλα στο σημείο του δυστυχήματος άνοιξε την Τετάρτη.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το ατύχημα με πέντε νεκρούς, οι έρευνες και οι εκτιμήσεις συνεχίζονται στον τόπο του δυστυχήματος. Η σχεδόν 50μελής ομάδα δράσης εργάζεται με πλήρη ταχύτητα, δήλωσε ο Stefan Sonntag, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της νότιας Άνω Βαυαρίας.

Η περιφερειακή αμαξοστοιχία από το Garmisch-Partenkirchen προς το Μόναχο εκτροχιάστηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Τέσσερις γυναίκες και ένα 13χρονο αγόρι έχασαν τη ζωή τους. Περίπου 40 άτομα τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο μητέρες από την Ουκρανία που είχαν διαφύγει από τον πόλεμο με τα παιδιά τους. Μια άλλη γυναίκα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση την Πέμπτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εισαγγελία ερευνά τρεις υπαλλήλους των σιδηροδρόμων με την αρχική υποψία ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Κατά την αναζήτηση της αιτίας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα τεχνικό ελάττωμα. Σύμφωνα με αναφορές, δεν υπήρχαν περιορισμοί ταχύτητας στη διαδρομή μεταξύ Garmisch-Partenkirchen και Farchant.

Η αστυνομική διεύθυνση της νότιας Άνω Βαυαρίας δήλωσε στο Bayerischer Rundfunk ότι ήδη κατά τις πρώτες έρευνες είχε καταστεί σαφές ότι το τρένο δεν ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, οι έρευνες στρέφονται κατά του υπεύθυνου της γραμμής και του μηχανοδηγού. Η Εισαγγελία II του Μονάχου δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης