Η DB εξετάζει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Μόναχο

Θα αποκτήσει τελικά φωτοβολταϊκό σύστημα η αίθουσα σιδηροδρόμων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου; Η Deutsche Bahn θέλει τουλάχιστον να ελέγξει αν αυτό είναι εφικτό.

Οι δημοτικές παρατάξεις του SPD/Volt και του κόμματος των Πρασίνων – Rosa Liste βλέπουν μεγάλες δυνατότητες οικολογικής ανάπλασης στην αίθουσα σιδηροδρόμων του κεντρικού σταθμού: πρόσφατα ζήτησαν την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού στην οροφή του κεντρικού σταθμού του Μονάχου. Τώρα η Deutsche Bahn ανέθεσε μια μελέτη σκοπιμότητας.

Κεντρικός Σταθμός Μονάχου: Ηλιακές εγκαταστάσεις σχεδιάζονται σταθερά σε όλα τα νέα κτίρια

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Münchner Merkur”, η Deutsche Bahn εξετάζει επί του παρόντος αν μπορούν να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα στην οροφή της αίθουσας σιδηροδρόμων μετά την ανακατασκευή του κεντρικού σταθμού. Μέχρι τώρα, η Deutsche Bahn δεν είχε προγραμματίσει φωτοβολταϊκά στην οροφή για δομικούς λόγους.

“Εξετάζονται όλα τα πιθανά τμήματα του κτιρίου, οι στέγες και οι προσόψεις -συμπεριλαμβανομένης της διατηρητέας στέγης της σιδηροδρομικής αίθουσας, η οποία ανακαινίζεται-“, δήλωσε εκπρόσωπος του σιδηροδρόμου.

Τα ηλιακά συστήματα έχουν ήδη προγραμματιστεί για όλα τα νέα κτίρια του κεντρικού σταθμού: “Επιδιώκουμε επίσης περαιτέρω προσεγγίσεις βιωσιμότητας. Για παράδειγμα, προβλέπεται να προστεθεί πράσινο σε ορισμένα τμήματα της οροφής”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επικεφαλής των Πρασίνων Mona Fuchs χαιρετίζει την απόφαση αυτή: “Έχουμε πολλά να κάνουμε στο Μόναχο όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά συστήματα σε δημόσια κτίρια. Οι εποχές που τέτοιες μεγάλες επιφάνειες μένουν αχρησιμοποίητες έχουν περάσει.”

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.