Η Deutsche Telekom πουλά το 51% των τηλεπικοινωνιακών πύργων

Στην πώληση ποσοστού 51% της δραστηριότητας τηλεπικοινωνιακών πύργων σε κοινοπραξία της καναδικής εταιρείας Brookfield και της αμερικανικής εταιρείας private equity DigitalBridge, συμφώνησε η Deutsche Telekom, μετά την προσφορά που της υπέβαλαν ύψους 17,5 δισ. ευρώ.

Η Brookfield είχε αρχικά υποβάλει δεσμευτική προσφορά από κοινού με την ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cellnex, η οποία όμως αποσύρθηκε την Τετάρτη.

Ο γερμανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών θα διατηρήσει το υπόλοιπο 49%, ενώ η συμφωνία αναμένεται να κλείσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρει το Reuters.

Το deal θα βοηθήσει τη Deutsche Telekom να μειώσει το χρέος της κατά 10,7 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε ο γερμανικός κολοσσός, σε μια περίοδο που προωθεί την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στη θυγατρική της Τ-Mobile στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη φέτος στη Γερμανία και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μετά την εξαγορά του ιταλικού ομίλου υποδομών Atlantia από την οικογένεια Benetton και το αμερικανικό fund Blackstone, έναντι 58 δισ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.