Η δράση του εμβολίου της Biontech εξασθενεί μετά από 6 μήνες

Οι κατασκευαστές εμβολίων Pfizer και Biontech προβλέπουν μείωση της προστατευτικής αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μετά από έξι μήνες. “Όπως έχει ήδη καταστεί σαφές από τα δεδομένα που συνέλεξε το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας, η προστατευτική αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της μόλυνσης και της συμπτωματικής νόσου μειώνεται έξι μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό”.

Είναι πιθανό “να απαιτηθεί τρίτη δόση εντός 6 έως 12 μηνών από τον πλήρη εμβολιασμό”. Η Pfizer και η Biontech πιστεύουν ότι μια τρίτη δόση θα διατηρήσει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας έναντι όλων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ δήλωσαν μετά την ανακοίνωση του κατασκευαστή του εμβολίου ότι οι Αμερικανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται επί του παρόντος επιπλέον εμβόλιο ανανέωσης.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να χορηγήσουν επιπλέον δόσεις, εάν επιστημονικά στοιχεία δείξουν ότι αυτές είναι απαραίτητες.

Πηγή: www.abendzeitung-muenchen.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.