Γερμανία: Η εφαρμογή Luca θα βοηθήσει στην έξοδο από το lockdown

Έξοδος από το lockdown το συντομότερο δυνατό – με τη βοήθεια της εφαρμογής Luca. Ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Lucha, είναι πεπεισμένος για αυτό.

Η εφαρμογή Luca είναι η τελευταία εφαρμογή για την καλύτερη παρακολούθηση επαφών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πώς λειτουργεί: Κατεβάζετε την εφαρμογή, εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου (τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα) και μπορείτε να κάνετε “check in” όπου είναι διαθέσιμοι οι κωδικοί QR της εφαρμογής Luca – για παράδειγμα σε εστιατόρια, μουσεία, σε καταστήματα ή σε εκδηλώσεις.

Τέρμα οι μέρες που έπρεπε να συμπληρώνετε χαρτιά για παρακολούθηση επαφών σε εστιατόρια – τουλάχιστον στα μέρη όπου μπορείτε να κάνετε check in με την εφαρμογή Luca.

Εάν ένα άτομο βγει θετικό στον κορωνοϊό, μπορεί να απελευθερώσει το λεγόμενο “ιστορικό” για το αρμόδιο τμήμα υγείας. Στη συνέχεια, η εφαρμογή αναφέρει στον χρήστη πού ήρθε σε επαφή με ποιον και για πόσο καιρό.

Ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Lucha είναι πεπεισμένος για την εφαρμογή

Ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Manfred Lucha, είναι πεπεισμένος για την τεχνολογία και θέλει να χρηματοδοτήσει την εφαρμογή με 3,7 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο.

“Το σύστημα επιτρέπει στις υγειονομικές αρχές να παρακολουθούν γρήγορα και εύκολα τα κρούσματα από κορωνοϊό και θα βοηθήσει στην αντικατάσταση των χρονοβόρων εγγράφων”.

Η εφαρμογή Luca θα πρέπει να είναι έτοιμη προς χρήση σε όλη τη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης είναι πεπεισμένη για την εφαρμογή Luca.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε πιλοτικές περιοχές στη λίμνη της Κωνσταντίας, στο Breisgau-Hochschwarzwald και στο Φράιμπουργκ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε να παρουσιάσει τη νέα εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, 26 από τις 38 υγειονομικές αρχές της χώρας είναι αυτήν τη στιγμή συνδεδεμένες με την εφαρμογή Luca.

Συνολικά δέκα ομοσπονδιακά κρατίδια συμμετέχουν στη εφαρμογή.

Στη γειτονική Ρηνανία-Παλατινάτο, η εφαρμογή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην περιοχή του Bad Dürkheim.

Όλο και περισσότεροι διοικητές επαρχιών ζητούν μια ομοιόμορφη εφαρμογή για παρακολούθηση επαφών σε όλη τη Γερμανία.

Οι ομοσπονδιακές και κρατικές κυβερνήσεις θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν την επόμενη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών με την Καγκελάριο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.