Η Έσση χαλαρώνει τα μέτρα: Τέλος το 2G στο λιανικό εμπόριο

Η Έσση πρόκειται να χαλαρώσει τους έως τώρα ισχύοντες περιορισμούς από τη Δευτέρα και θα τερματίσει τον κανονισμό 2G (σ.σ. πρόσβαση σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες) στο λιανικό εμπόριο.

Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βισμπάντεν το Σάββατο.

Επιπλέον, η πολιτεία θα επιτρέψει περισσότερους θεατές στις μεγάλες εκδηλώσεις. Ο πρωθυπουργός είχε δώσει την Τετάρτη την προοπτική τροποποίησης της προστατευτικής διάταξης.

“Με αυτό, επιτρέπουμε περισσότερες ελευθερίες, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε τους ανθρώπους μέσω σαφών προδιαγραφών”, δήλωσε ο Bouffier, σύμφωνα με την καγκελαρία. Μεταξύ των απαιτήσεων είναι ότι απαιτείται η χρήση μάσκας FFP2 κατά τις μελλοντικές αγορές.

Στις μεγάλες εκδηλώσεις, ο κανόνας 2G-plus (σ.σ. πρόσβαση σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες με επιπλέον αρνητικό τεστ) θα συνεχίσει να ισχύει στην Έσση.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.