Η Gazprom αποχωρεί από τη Γερμανία

Την απόφαση της να αποχωρήσει από τη αγορά της Γερμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή η Gazprom, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων στις σχέσεις της εταιρείας με τις ομοσπονδιακές αρχές λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν και σε τι βαθμό η αποχώρηση της Gazprom από τη Γερμανία θα επηρεάσει την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, που ανέρχεται στο 40% του φυσικού αερίου που καταναλώνει συνολικά η Γερμανία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τερματίζει τη συμμετοχή της στην Gazprom Germania GMBH και πως απομειώνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της στη Γερμανία, όπως στην Gazprom Marketing & Trading Ltd.

Σημειώνεται πως η Gazprom Germania έχει έδρα της το Βερολίνο και είναι απλώς μέτοχος στην Gazprom Export, που ανήκει στην μητρική Gazprom.

Η Gazprom Germania ασχολείται με την αποθήκευση, εμπορία και προμήθεια φυσικού αερίου για οδικές και θαλάσσιες μετοχές, με ένα δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού στη Γερμανία και την Τσεχία.

Η ρωσική εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την απόφαση της.

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε την Πέμπτη πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται την απαλλοτρίωση των περιουσιακών στοιχείων της Gazprom και της πετρελαίκης Rosneft στη Γερμανία, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των ενεργειακών αποθεμάτων.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας υπογράμμισε πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε παράβαση των νόμων του Διεθνούς Δικαίου.

Πηγή: insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.