Η Γερμανία αναστέλλει την αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία

Αναστολή πτήσεων ανακοίνωσε η Γερμανία, μετά την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.Διακοπή 48 ωρών αποφάσισε η Γαλλία ενώ μέτρα ετοιμάζεται να πάρει η ΕΕ αναφέρει η Bild. Στην Ελλάδα αυξάνεται η καραντίνα σε 7 ημέρες για τις αφίξεις από Βρετανία. Σε καραντίνα οι επιβάτες στην Κύπρο.

Σειρά ταξιδιωτικών περιορισμών ανακοινώνουν οι ευρωπαϊκές χώρες, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης από τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Διακοπή των πτήσεων από χθες τα μεσάνυχτα ανακοίνωσαν Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία.

Η Γαλλία διακόπτει για 48 ώρες κάθε μετακίνηση, μέχρις ότου υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή απόφαση.

Η Γερμανία διέκοψε από τα μεσάνυχτα τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορωνοϊού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ.

Η απόφαση αυτή, η οποία ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επισημοποιηθεί τις προσεχείς ώρες, δήλωσε η κυβερνητική πηγή διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για την διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στο ARD, ο Γερμανός υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι στη χώρα δεν έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία.

«Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται.

«Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία»., πρόσθεσε.

Σαφείς κανόνες για το θέμα αυτό είναι αντικείμενο επεξεργασίας και η Γερμανία βρίσκεται «σε επαφή για το ζήτημα αυτό με τους Ευρωπαίους εταίρους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε αύξηση της μεταδοτικότητας του κατά 70%, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους ειδικούς, εν μέσω προσπαθειών για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ήδη από προχθές ο Μπόρις Τζόνσον έθεσε σε καθεστώς lockdown το Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η Ιρλανδία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτοπεριορισμό τίθενται οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από το Ηνωμένο Βασίλειο από χθες στις 6 το πρωί.

Στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι η καραντίνα αυξάνεται στις 7 ημέρες, ενώ η απόφαση θα επανεξεταστεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Απαγόρευση πτήσεων εξετάζει και η Αυστρία.

Τη διακοπή των πτήσεων από χθες τα μεσάνυχτα έως τις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε και η Βουλγαρία.

Αρχικά, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα 10 ημερών στα άτομα που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έπειτα από σύσκεψη αποφασίσθηκε να διακοπούν οι πτήσεις.

Η Γαλλία διακόπτει κάθε μετακίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες

Τη διακοπή κάθε μετακίνησης από τη Βρετανία για 48 ώρες ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο της Γαλλίας.

Η 48ωρη διακοπή θα χρησιμοποιηθεί ώστε να συμφωνηθεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους νέο καθεστώς διαγνωστικών ελέγχων πριν από το άνοιγμα των συνόρων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών. Κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα. Εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα – Είσοδος μόνο για σημαντικό λόγο

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.