Η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, ανακοίνωσε πως το Βερολίνο προχωρά στην απέλαση πλήθους υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας, με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για συνολικά 40 άτομα.

Έτοιμο να «απαντήσει» έσπευσε να δηλώσει από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, έκανε γνωστό σήμερα πως πολλοί αξιωματούχοι της ρωσικής πρεσβείας θεωρούνται πλέον «ανεπιθύμητοι» και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Γερμανία.

Η ίδια μίλησε, πιο συγκεκριμένα, για «σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας» που πλέον απελαύνονται ως απάντηση στις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη Μπούκα.

Η προερχόμενη από το κόμμα των Πρασίνων επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δήλωσε, επίσης, πως το Βερολίνο πρόκειται να ενισχύσει αποφασιστικά τη στήριξη που παρέχει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καθώς και στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες αντιδράσεις κατά της Ρωσίας τις οποίες όμως η Γερμανία πρόκειται να αποφασίσει και να επιβάλει στην πορεία μαζί με τους εταίρους της.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.