Η Γερμανία δίνει συντάξεις σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Η Γερμανία δίνει συντάξεις σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος και της πολιορκίας του Λένινγκραντ

Η Γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε με το «Συνέδριο για τις Εβραϊκές Υλικές Απαιτήσεις κατά της Γερμανίας» να εκδώσει συντάξεις για επιζήσαντες της ναζιστικής θηριωδίας.

Οι συντάξεις θα εκδοθούν τον Ιούλιο θα είναι ύψους 375 ευρώ για 6.500 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, της πολιορκίας του Λένινγκραντ και άλλων φρικιαστικών γεγονότων της ναζιστικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Γεδεών Τέιλορ, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας «Είναι η τελευταία γενιά των επιζώντων, οι ανάγκες τους είναι αυξημένες», συμπληρώνοντας «ακόμη και μετά από 75 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, αυτές οι συμβολικές πληρωμές παρέχουν αναγνώριση και αποκαθιστούν ένα κομμάτι αξιοπρέπειας που πάρθηκε από τους επιζώντες όταν ήταν στα νιάτα τους».

Οι πληρωμές αυτές αποκαθιστούν ως ένα βαθμό την χρόνια αδικία που έχουν βιώσει τα θύματα της ναζιστικής τρομοκρατίας και θηριωδίας. Εντάσσονται ταυτόχρονα στην προσπάθεια της Γερμανίας να επανορθώσει για τα μαζικά εγκλήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Χαρακτηριστικότερο αυτών ήταν το Ολοκαύτωμα όπου περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίοι έχασαν την ζωή τους μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το Άουσβιτς.

Με πληροφορίες από DW

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.