Η Γερμανία εγκρίνει την αγορά εμβολίων έως το 2029

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα μια σύμβαση 3,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19 έως το 2029.

Θα υπογραφούν συμβάσεις με πέντε εταιρείες για την εξασφάλιση του εφοδιασμού «σε περίπτωση συνέχισης της πανδημίας Covid-19, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Οι εταιρείες BioNTech, CureVac / GSK, Wacker / CordenPharma, Celonic και IDT, θα λαμβάνουν ετήσιες πληρωμές κατά παραγγελία, με δυνατότητα αύξησης ή μείωσης της παραγωγής ανάλογα με τις ανάγκες.

«Δεδομένου ότι υπήρχε έλλειψη εφοδιασμού στην αρχή της επιδημίας, θα διασφαλίζουμε την παραγωγή για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, παρόλο που οι χώρες αίρουν τους περιορισμούς πιστεύοντας ότι η πανδημία τελειώνει.

Η Γερμανία υπογραμμίζει ότι περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χρησιμοποιηθεί από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ NEWS

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.