Προσοχή: Η Γερμανία εξετάζει όσους έδωσε κορωνοβοήθημα

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στήριξε τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους με 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση Corona στις αρχές του 2020. Τώρα το κράτος εξετάζει αν τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν

Περισσότερο από δυόμισι χρόνια μετά την εκταμίευση της πρώτης έκτακτης ενίσχυσης Corona από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση των κρατιδίων, η διαδικασία ελέγχου για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους ξεκινά αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με το βαυαρικό υπουργείο Οικονομικών, όλες οι επιχειρήσεις που έλαβαν έκτακτη ενίσχυση Corona από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020 λαμβάνουν επί του παρόντος αλληλογραφία από τους φορείς χορήγησης.

Το ταχυδρομείο περιέχει πρόσβαση σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της βοήθειας έκτακτης ανάγκης που λαμβάνεται.

Ξεκίνησε η διαδικασία επανεξέτασης για το Corona Self-Help 2020 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι για τους τρόπους αποπληρωμής

Κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα ομοσπονδιακά κρατίδια είχαν καταβάλει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αντισταθμίσουν τις επικείμενες στενώσεις ρευστότητας και να αποτρέψουν τις αφερεγγυότητες.

Κατά την υποβολή της αίτησης, οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν εκτιμήσει πόσο μεγάλη θα ήταν η έλλειψη ρευστότητάς τους κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Είναι τώρα απαραίτητο να ελεγχθεί αν η πρόβλεψη εκείνη τη στιγμή πραγματοποιήθηκε.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή πιθανών ή αναλογικών επιστροφών, εάν καταβλήθηκε υπερβολικά μεγάλη βοήθεια έκτακτης ανάγκης το 2020. Τυχόν αποπληρωμές είναι δυνατές έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Σε ειδικές μεμονωμένες περιπτώσεις, θα ήταν δυνατόν να συμφωνηθεί η καταβολή δόσεων από τα μέσα Ιουνίου 2023.

Ωστόσο, μια γρήγορη αποπληρωμή το 2022 θα μπορούσε να αποφέρει φορολογικά πλεονεκτήματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.