Η Γερμανία ψάχνει εναλλακτικές πηγές LNG σε Κατάρ και Εμιράτα

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε σήμερα ότι θα διερευνήσει το ενδεχόμενο προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε ταξίδι του στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι στοχεύει να εξασφαλίσει μια συμφωνία για υδρογόνο, καθιστώντας τη Γερμανία λιγότερο εξαρτημένη από τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομίας.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Χάμπεκ έχει δρομολογήσει διάφορες πρωτοβουλίες για να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων παραγγελιών μη ρωσικού LNG, σχεδίων για έναν τερματικό σταθμό για την εισαγωγή LNG και την επιβράδυνση της εξόδου της χώρας από τον άνθρακα.

Ο Χάμπεκ, ενόψει του ταξιδιού του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ότι “ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μεσοπρόθεσμα μια συμφωνία για υδρογόνο, δηλαδή να την πλαισιώσουμε πολιτικά”.

Θα συνοδεύεται από περίπου 20 εκπροσώπους επιχειρήσεων της Γερμανίας, πολλοί από τον ενεργειακό τομέα.

Θέλει επίσης να συζητήσει “βραχυπρόθεσμα” τον εφοδιασμό με υγροποιημένο φυσικό αέριο και να “δώσει στις εταιρείες που εξασφαλίζουν τον εφοδιασμό της Γερμανίας με φυσικό αέριο το πολιτικό πλαίσιο για να ανεξαρτητοποιηθούν από το ρωσικό αέριο, θέματα που δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται ψηλότερα στην πολιτική ατζέντα”.

Γενικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται επίσης σχέδια για τη σταδιακή εξάλειψη της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα μέσα σε πέντε χρόνια.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.