Η Γερμανία καταργεί τα τεστ Covid των 3 ευρώ

Από το Σάββατο, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα χρηματοδοτεί πλέον τα τεστ Covid των 3 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν εξετάσεις.

Στη Γερμανία, η επίπτωση του Covid 7 ημερών – ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών – μειώνεται σταθερά εδώ και εβδομάδες.

Από την Τρίτη, η επίπτωση 7 ημερών ήταν 183,2, σε σύγκριση με 227,4 πριν από μία εβδομάδα και 566,5 πριν από ένα μήνα.

Κατά συνέπεια, ένα νέο σχέδιο κανονισμού εξετάσεων, το οποίο θα ισχύσει από το Σάββατο, σημαίνει ότι η εξέταση Covid με 3 ευρώ θα καταργηθεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δωρεάν εξετάσεις θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι τώρα, όσοι συμμετείχαν σε κάποια εκδήλωση ή επισκέπτονταν κάποιον ηλικιωμένο συγγενή ή είχαν κόκκινη προειδοποιητική εφαρμογή Corona μπορούσαν να κάνουν επίσημο τεστ με 3 ευρώ.

Εκτός από τη μείωση των ποσοστών μόλυνσης, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο λόγος για την κατάργηση των εξετάσεων των 3 ευρώ οφείλεται επίσης στην έλλειψη ατόμων που έκαναν χρήση της προσφοράς.

Συνολικά, οι ομοσπονδιακές δαπάνες αναμένεται να μειωθούν, εν μέρει μέσω της μείωσης της πληρωμής στα κέντρα εξέτασης.

Δωρεάν εξετάσεις Covid μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Τα δωρεάν τεστ αντιγόνου θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα σε ορισμένες περιπτώσεις – μεταξύ άλλων για όσους επισκέπτονται γηροκομεία και οίκους ευγηρίας και για όσους πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα με αναπηρία και τους φροντιστές τους, ενώ η εξέταση θα παραμείνει επίσης δωρεάν για όσους θέλουν να βγουν από την απομόνωση μετά τη μόλυνση από το Covid.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.