Η Γερμανία ξεκλειδώνει 10 δισ. ευρώ για στήριξη startups

Βοήθεια σε νεοσύστατες τεχνολογικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων κίνησης.

Η Γερμανία ξεκλειδώνει 10 δισ. ευρώ για να υποστηρίξει νεοσύστατες τεχνολογίες εταιρείες (startups), με στόχο την ενίσχυση ενός καινοτόμου τομέα που αποτελεί το κλειδί για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα χρήματα πρόκειται να διανεμηθούν μέσω ενός ειδικού επενδυτικού ταμείου που έχει συσταθεί για να προσφέρει διευκολύνσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι startups στην προσπάθεια να αντλήσουν κεφάλαια κίνησης, δήλωσε ο Ολαφ Σολτς αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επισήμως πλέον υποψήφιος Καγκελάριος για το SPD.

«Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αποτελεούν κινητήριο μοχλό δομικών αλλαγών», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ. «Δημιουργούν θέσεις εργασίας και εξασφαλίζουν τη βάση για μελλοντική ευημερία και ανάπτυξη στη Γερμανία και την Ευρώπη».

Οι γερμανικές startups, όπως η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας N26, η εταιρείας αεροπορικών ταξί Lilium και η ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio, συγκέντρωσαν περίπου 4,5 δισ. πέρυσι, με τους ξένους επενδυτές να κυριαρχούν σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας EY.

Πηγή: www.fortunegreece.com

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.