Η Γερμανία μεγαλώνει: Τα σύνορα της μετατοπίστηκαν 8 μέτρα

Η Γερμανία μεγαλώνει: Τα σύνορα της μετατοπίστηκαν 8 μέτρα

Η Γερμανία μεγάλωσε: τα σύνορα με την Ελβετία στο νότιο τμήμα της Βάδης-Βυρτεμβέργης μετατοπίστηκαν κατά οκτώ ολόκληρα μέτρα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι περίεργος..

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να μετακινούνται σύνορα εντός της Ευρώπης στις μέρες μας. Και το ότι αυτό συμβαίνει ειρηνικά και φιλικά είναι μάλλον ακόμη πιο σπάνιο.

Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη τώρα μεταξύ της Γερμανίας και της Ελβετίας. Πιο συγκεκριμένα, στο Bad Säckingen, στο νότιο τμήμα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Τα σύνορα του κρατιδίου με την Ελβετία μεταφέρθηκαν οκτώ ολόκληρα μέτρα νοτιότερα σε μια ξύλινη γέφυρα πάνω από τον Υψηλό Ρήνο. Αυτό αναφέρθηκε από τον “Südkurier” και το SWR.

Στο μέλλον, οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 110 μέτρα από το Bad Säckingen πριν φτάσουν στο ελβετικό τμήμα της γέφυρας – προηγουμένως ήταν “μόνο” 102 μέτρα.

Από τη λευκή συνοριακή γραμμή, στη συνέχεια, είναι άλλα 94 μέτρα κατά μήκος της γέφυρας μέχρι οι πεζοί να έχουν επιτέλους και στερεό ελβετικό έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Bad Säckingen: Αντικαθιστά το μονοπάτι της κοιλάδας ως σύνορο

Η μετατόπιση των συνόρων, και μαζί με αυτήν η επέκταση της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Γερμανίας, έχει έναν περίεργο αλλά ωστόσο εύλογο λόγο: ενώ το χαμηλότερο σημείο του Ρήνου -το λεγόμενο Talweg- σηματοδοτούσε παλαιότερα την πορεία των κυρίαρχων συνόρων, στο μέλλον θα είναι το μέσο του ποταμού.

Αυτό είναι πιο εύκολο να προσδιοριστεί και πιο συνεπές. Εξάλλου, το βαθύτερο σημείο μπορεί να αλλάζει συνεχώς λόγω των συνθηκών του ρεύματος και άλλων περιβαλλοντικών επιδράσεων, αναφέρει η “Südkurier”.

Ο προηγούμενος κανονισμός από το “Landesgrenze Talweg” χρονολογείται από τις 17 Σεπτεμβρίου 1808. 215 χρόνια αργότερα, υπάρχει τώρα ένας νέος κανονισμός που ουσιαστικά μετατοπίζει τα σύνορα κατά 8,2 μέτρα.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2007 και οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από το 2004, σύμφωνα με την Südkurier.

Για το Bad Säckingen, υπάρχει μάλιστα ένας διπλός λόγος για να γιορτάσει: η προαναφερθείσα ξύλινη γέφυρα θα γιορτάσει σύντομα την 450η επέτειό της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης