Η Γερμανία παίρνει μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Ένα τυπικό γερμανικό νοικοκυριό το οποίο καταναλώνει 4.000 κιλοβατώρες τον χρόνο έχει δει τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά 9,3% τους τελυταίους 12 μήνες

H Γερμανία σχεδιάζει να ελαφρύνει τους καταναλωτές από το «φούσκωμα» των λογαριασμών ρεύματος με την περικοπή των μηνιαίων τελών για τη στήριξη των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 43% την επόμενη χρονιά, δήλωσαν στο Reuters πηγές από την κυβέρνηση και την αγορά ενέργειας.

Τα τέλη για τη στήριξη των ανανεώσημων πηγών ενέργειας επιβαρύνουν σημαντικά τους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση θα μειώσει τα τέλη στα 3,7 λεπτά του ευρώ την κιλοβατώρα το 2022 από 6,5 λεπτά το 2021, σημείωσαν οι πηγές.

Όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση θα καλύψει την απώλεια για τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας συνεισφέρντας 3,25 δισ. ευρώ.

Η κίνηση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στις 15 Οκτωβρίου.

Οι τιμές στην ενέργεια αυξάνονται παγκοσμίως λόγω της αυξημένης ζήτησης, αλλά και λόγω των περιορισμών που προκαλούν στην προσφορά οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Τα τέλη για τις ανανεώσιμες εισήχθησαν για να βοηθήσουν τη μετάβαση στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο των λογαριασμών ρεύματος των καταναλωτών.

Ένα τυπικό γερμανικό νοικοκυριό το οποίο καταναλώνει 4.000 κιλοβατώρες τον χρόνο έχει δει τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά 9,3% τους τελυταίους 12 μήνες στο επίπεδο ρεκόρ των 1.255 ευρώ για τους 12 μήνες ως τον Οκτώβριο.

Το 2020 τα τέλη κόστισαν στους καταναλωτές 24 δισ. ευρώ.

Πηγή: www.euro2day.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.