Η Γερμανία πληρώνει οικογενειακή άδεια: Πώς να υποβάλετε αίτηση

Η Γερμανία πληρώνει οικογενειακή άδεια: Από την 1η Οκτωβρίου 2021, οι οικογένειες θα μπορούν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές με μεγάλη έκπτωση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος “Corona-Auszeit”. Το κράτος θα καλύψει το 90 τοις εκατό του κόστους διαμονής. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2022.

Για πολλές οικογένειες, η περίοδος της πανδημίας αποτέλεσε ιδιαίτερη επιβάρυνση, γι’ αυτό και το κράτος δρομολογεί τώρα ένα πρόγραμμα επιδότησης για οικογενειακές διακοπές.

Από την 1η Οκτωβρίου 2021, οι οικογένειες με μικρά και μεσαία εισοδήματα θα μπορούν να ταξιδέψουν για επτά ημέρες στο πλαίσιο του προγράμματος “Corona-Auszeit für Familien” και θα πρέπει να πληρώσουν μόνο το δέκα τοις εκατό του κόστους διαμονής.

Το υπόλοιπο 90 τοις εκατό θα καλυφθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στουτγάρδη-königstrasse
Η Γερμανία πληρώνει οικογενειακή άδεια: Πώς να υποβάλετε αίτηση

Έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα “Corona-Auszeit”

Πώς μπορώ να κλείσω αυτές τις διακοπές;

Οι ενδιαφερόμενες οικογένειες πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με ένα κέντρο οικογενειακών διακοπών και να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενώνες, οικογενειακά χωριά διακοπών και παρόμοιες εγκαταστάσεις από όλη τη Γερμανία.

Το Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων έχει καταρτίσει έναν χάρτη όλων των συμμετεχουσών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας. Στη συνέχεια, το κέντρο διακοπών στέλνει στις οικογένειες ένα έντυπο και ελέγχει την επιλεξιμότητα.

Ποιος οικογένειες είναι επιλέξιμος;

Επιλέξιμες είναι οι οικογένειες που έχουν κύρια κατοικία στη Γερμανία και δικαιούνται επίδομα τέκνων. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η υπέρβαση ενός συγκεκριμένου εισοδήματος του νοικοκυριού, ενώ τα εισοδηματικά όρια εξαρτώνται από τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ηλικίας 3 και 8 ετών μπορεί να κερδίζει το πολύ 5.576 ευρώ μεικτά το μήνα. Ένα ζευγάρι με ένα τρίχρονο παιδί μπορεί να κερδίζει το πολύ 4.340 ευρώ.

Για τους μονογονεϊκές οικογένειες ισχύουν κάπως χαμηλότερα εισοδηματικά όρια. Εάν ένα παιδί ή ένας γονέας έχει αναπηρία τουλάχιστον 50%, το εισόδημα δεν έχει καμία σημασία.

ποτενστάιν-Βαυαρία
Η Γερμανία πληρώνει οικογενειακή άδεια

Σε ποια περίοδο και πόσο συχνά μπορώ να ταξιδέψω;

Η ταξιδιωτική περίοδος για το πρόγραμμα διαρκεί από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά ανά ημερολογιακό έτος και μπορεί να διαρκέσει το πολύ επτά ημέρες.

Αυτό θα σήμαινε επτά ημέρες το 2021 και άλλες επτά ημέρες το 2022, αλλά όχι τέσσερις ημέρες φέτος και άλλες τρεις ημέρες φέτος.

Ποια έξοδα πρέπει να πληρώσω ο ίδιος;

Η προσωπική συνεισφορά για τα έξοδα στέγασης και σίτισης είναι δέκα τοις εκατό. Επιπλέον, ο καθένας πρέπει να οργανώσει και να πληρώσει τις δικές του μετακινήσεις από και προς την τοποθεσία.

Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν μικρότερα επιπλέον έξοδα, όπως ο φόρος επισκεπτών, τέλη για κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, καθώς και ξεχωριστά έξοδα για ποτά. Οι δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας στο αντίστοιχο κατάλυμα μπορεί επίσης να κοστίζουν επιπλέον.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων έχει συγκεντρώσει λεπτομερείς πληροφορίες και απαντήσεις στις πιο σημαντικές ερωτήσεις στην αρχική του σελίδα.

Εκεί θα βρείτε επίσης έναν υπολογιστή εισοδήματος που χρησιμεύει ως οδηγός για το αν μπορείτε να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα. Ερωτήσεις μπορούν επίσης να απαντηθούν τηλεφωνικά στον αριθμό: 0800-8661159.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.