Η Γερμανία θα αυξήσει το επίδομα εργασίας στο σπίτι

Όποιος εργάζεται από το σπίτι στη Γερμανία μπορεί να προσβλέπει σε περισσότερες φορολογικές ελαφρύνσεις το επόμενο έτος, αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επέλεξε να συνεχίσει και να επεκτείνει την κατ’ αποκοπήν φορολόγηση του κατ’ οίκον γραφείου, μαζί με διάφορες άλλες φορολογικές βελτιώσεις για τις συνταξιοδοτικές εισφορές και την ενέργεια.

Η Γερμανία επεκτείνει τη φορολογική έκπτωση 5 ευρώ ανά ημέρα για “Homeoffice”

Όπως κάνει κάθε χρόνο, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εφάρμοσε αυτή την εβδομάδα τον ετήσιο φορολογικό νόμο της – ένα είδος “νόμου-άρθρου” που συγκεντρώνει πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις φορολογικού δικαίου για να αλλάξει έναν μεγάλο αριθμό νόμων με μία κίνηση, για παράδειγμα ως απάντηση σε νέες απαιτήσεις, πρωτοβουλίες της ΕΕ και εξελίξεις στη νομολογία.

Παράλληλα με πολλά πυκνά, περίπλοκα νομικά κείμενα, ο Ετήσιος φορολογικός νόμος του 2022 περιέχει ορισμένες ρήτρες που θα πρέπει να ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους στη Γερμανία.

Για αρχή, η κυβέρνηση προχώρησε στη συνέχιση και τη βελτίωση της επιστροφής φόρου των 5 ευρώ ανά ημέρα, η οποία εισήχθη για πρώτη φορά στα τέλη του 2020, στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορονοϊού, και στη συνέχεια παρατάθηκε μέχρι το 2022.

Τώρα, οι υπουργοί συμφώνησαν ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να συνεχίσουν να αφαιρούν 5 ευρώ ανά ημέρα που εργάζονται αποκλειστικά στο σπίτι στην ετήσια φορολογική τους δήλωση.

Επιπλέον, η μέγιστη έκπτωση αυξάνεται από 600 ευρώ (120 ημέρες κατ’ οίκον εργασίας) το 2022, σε 1.000 ευρώ (200 ημέρες κατ’ οίκον εργασίας) το 2023.

Στην ίδια σύνοδο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέλεξε επίσης να μειώσει προσωρινά τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, από 19 σε 7 τοις εκατό.

Η μείωση θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2022 έως το τέλος Μαρτίου του 2024 και οι εταιρείες αναμένεται να μεταφέρουν την εξοικονόμηση στους πελάτες τους.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.