Η Γερμανία θα διαθέσει περισσευούμενα εμβόλια στην Covax

Σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας της χώρας, περίπου 1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό θα παραδοθούν στην Covax χωρίς καν να περάσουν από τη Γερμανία.

Στην Covax, τη διεθνή πρωτοβουλία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, θα διοχετεύονται στο εξής όλα τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson από παραγγελίες της Γερμανίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, σε πρώτη φάση περίπου 1,3 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν στην Covax χωρίς καν να περάσουν από τη Γερμανία. «Είναι προς το δικό μας όφελος να εμβολιάσουμε τον κόσμο. Επειδή αυτή η πανδημία θα έχει πραγματικά τελειώσει μόνο όταν ο ιός θα βρίσκεται παγκοσμίως υπό έλεγχο», τόνισε ο κ. Σπαν σε συνέντευξή του στο Δίκτυο RND και διευκρίνισε ότι η Γερμανία συμμετείχε ήδη οικονομικά στη διεθνή πρωτοβουλία, αλλά τώρα παραδίδει και εμβόλια από τις δικές της παραγγελίες.

Στις αρχές Ιουλίου η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των AstraZeneca και Johnson & Johnson σε τρίτες χώρες. Το 80% αυτών των εμβολίων θα διατεθεί μέσω της Covax και το υπόλοιπο 20% διμερώς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Αφρική μόνο 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 1,5% του πληθυσμού της ηπείρου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.