Η Γερμανία θέλει να περιορίσει τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Η πρόσβαση στο δωρεάν τεστ κορωνοϊού πρόκειται σύντομα να περιοριστεί σημαντικά, σύμφωνα με τη βούληση του υπουργού Υγείας Karl Lauterbach.

Μόνο οι ασθενείς με συμπτώματα θα πρέπει να είναι επιλέξιμοι για τα τεστ, καθώς και άλλες επιλεγμένες ομάδες, όπως τα μικρά παιδιά και οι έγκυες γυναίκες.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της “Φθινοπωρινής στρατηγικής κορωνοϊού” του υπουργείου, η οποία είναι στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur.

Τα δωρεάν rapid τεστ για όλους τους πολίτες έχουν καθοριστεί μέχρι στιγμής μόνο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ο Lauterbach δήλωσε στην εκπομπή “Maischberger” ότι θα ήθελε να δει τα τεστ των πολιτών “πιο περιορισμένα και καλύτερα ελεγχόμενα”. Κατηγόρησε τα ομόσπονδα κρατίδια ότι θέλουν να συνεχίσουν τα δωρεάν τεστ, αλλά όχι να συνεισφέρουν στο κόστος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα τεστ θα παραμείνουν δωρεάν για τις ακόλουθες περιπτώσεις και ομάδες:

  • Προληπτικός έλεγχος σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία
  • Σε περίπτωση εξάπλωσης της λοίμωξης σε hotspots
  • Πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία
  • Άτομα με αυξημένες επαφές, για παράδειγμα πριν από μεγάλες εκδηλώσεις

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.