Η Γερμανία θέλει να δώσει περισσότερα χρήματα στα εμβόλια

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, διεξάγονται συνομιλίες με την Biontech για χρηματοοικονομική στήριξη έως 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η ποσότητα των εμβολίων έως το 2022, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU).

Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz (SPD) διαβεβαίωσε ότι αν μια εταιρεία “ανησυχεί, θα πρέπει να το πει καθαρά. Και θα λύσουμε το πρόβλημα”.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Biontech, Sierk Poetting, είχε πει στο “Spiegel” ότι η χρηματοδότηση πρώτων υλών και η οικονομική συμμετοχή στην κατασκευή εργοστασίων θα μπορούσαν να βοηθήσουν. “Είμαστε σε συνομιλία με την εταιρεία για να το διευκρινίσουμε περαιτέρω”, ανέφερε ο Spahn.

Υπάρχουν επίσης συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές. Ο στόχος είναι να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα υλικά για μεταλλάξεις ή επαναληπτικοί εμβολιασμοί για το 2022.

Ο Scholz είπε στο συντακτικό δίκτυο Γερμανίας (RND) ότι μιλούσε με εταιρείες και ρωτούσε πού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δημόσιους πόρους για να διευκολύνει τις αποφάσεις του ιδιωτικού τομέα.

“Η ταχύτερη προμήθεια εμβολίων δεν θα αποτύχει λόγω των χρημάτων”, διαβεβαίωσε. Διατήρησε την κριτική του για τη διαδικασία προμήθειας εμβολίων της ΕΕ: “Θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε παραγγελθεί περισσότερο εμβόλιο”.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, η οποία δέχθηκε κριτική για την αργή προμήθεια των εμβολίων, απέρριψε την κατηγορία ότι η σύμβαση με τις φαρμακευτικές εταιρείες ήταν πολύ αργή.

Το πρόβλημα μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι τα σημαντικά συστατικά για τα εμβόλια είναι “σπάνια παγκοσμίως”, έγραψε η von der Leyen σε ένα άρθρο στην “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.