Η γερμανική κυβέρνηση διαφωνεί με τον κανόνα 3G για τα τρένα

Θα επιτρέπεται στο μέλλον η επιβίβαση σε τρένα μεγάλων αποστάσεων μόνο σε εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και σε επιβάτες που έχουν υποβληθεί σε τεστ;

Σε έγγραφο των υπουργείων Μεταφορών, Υγείας και Εσωτερικών, το οποίο έχει στη διάθεσή της η Deutsche Presse-Agentur, αναφέρεται ότι η πρόταση είναι “πρακτικά ανέφικτη”. Η καγκελάριος Μέρκελ, από την άλλη πλευρά, το βλέπει ως “ένα πιθανό και λογικό μέτρο”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seifert δήλωσε: “Πρέπει να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε ή να σταματήσουμε την αύξηση. Στη Γαλλία και την Ιταλία έχουν ήδη θεσπιστεί αντίστοιχα μέτρα. Τώρα θα πρέπει να παρατηρηθεί πολύ προσεκτικά η εξέλιξη της επόμενης περιόδου”.

Από την άλλη πλευρά, τα τρία υπουργεία υπό την ηγεσία του συνασπισμού εξηγούν ότι η ουσία των τοπικών και υπεραστικών δημόσιων μεταφορών είναι η ανοικτή πρόσβαση. Οι επιβάτες δεν θα ελέγχονται κατά την επιβίβαση και δεν θα χρειάζεται να εγγραφούν πουθενά ή να κάνουν κράτηση μίας σταθερής θέσης.

“Ο έλεγχος κατά την επιβίβαση είναι αδύνατος λόγω των σύντομων χρόνων στάσης”. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν υπάρχει πλήρης έλεγχος των εισιτηρίων, ούτε στις υπεραστικές ούτε στις τοπικές μεταφορές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.