Η γερμανική κυβέρνηση καταργεί τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Ειδικά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder και ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Olaf Scholz άσκησαν μεγάλη πίεση γι’ αυτό: Η κυβέρνηση πρόκειται να καταργήσει τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού – μόλις όλοι οι Γερμανοί είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν δύο φορές.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού κόστισαν 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία μόνο κατά τους μήνες Απρίλιο έως τέλος Ιουλίου, οπότε οι λόγοι για την κατάργηση των δωρεάν τεστ είναι προφανείς.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν πλέον το τεστ αυτό από την τσέπη τους στο αντίστοιχο κέντρο εξέτασης το αργότερο από το τέλος Σεπτεμβρίου/αρχές Οκτωβρίου.

Ο Scholz δήλωσε ότι λόγω της προόδου του εμβολιασμού, από το φθινόπωρο και μετά, δεν θα υπάρχει πλέον δικαίωμα να πληρώνονται τα τεστ για ιδιωτική ευχαρίστηση “από το ευρύ κοινό”.

1η Αυγούστου DEA Γερμανία
Από σήμερα, 1η Αυγούστου, η Ελλάδα παύει να είναι περιοχή κινδύνου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.