Η Google καταργεί τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

Kαταργείται η λειτουργία κράτησης πτήσεων από τις σελίδες της Google μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο γίγαντας των αναζητήσεων στο διαδίκτυο καταργεί τη λειτουργία «Book on Google» για τις πτήσεις, περιορίζοντας σημαντικά τη δραστηριοποίησή του στις ταξιδιωτικές κρατήσεις.

Οι κρατήσεις ξενοδοχείων μέσω της Google έχουν σταματήσει ήδη από το Μάιο.

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε στο FVW ότι πρόκειται να καταργήσει και τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσα στο ερχόμενο 12μηνο.

Έτσι, ο όμιλος ο οποίος πάντα έδινε έμφαση στο ότι δεν επιθυμεί να μετατραπεί σε online τουριστικό γραφείο, κάνει ένα βήμα περαιτέρω στην κατεύθυνση της εξόδου του από την απευθείας δραστηριοποίησή του στις τουριστικές κρατήσεις.

Η Google επιδίωξε να καθησυχάσει την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τις αερομεταφορές για αυτή της την κίνηση, υποστηρίζοντας ότι έτσι το bounce rate (ποσοστό εγκατάλειψης) είναι χαμηλότερο, ιδιαίτερα στις κρατήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων, καθώς οι πελάτες δεν χρειάζεται να κατευθύνονται σε άλλη ιστοσελίδα ώστε να ολοκληρώσουν την κράτηση.

Διαπιστώθηκε δε ότι οι χρήστες προτιμούν τις άμεσες κρατήσεις μέσα από τις ιστοσελίδες των παρόχων υπηρεσιών…

Πηγή: tornosnews

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.