Πού εορτάζεται η ημέρα των Αγίων Πάντων 2021 στη Γερμανία;

Πού εορτάζεται η ημέρα των Αγίων Πάντων 2021 στη Γερμανία: Η γιορτή των Αγίων Πάντων 2021 τον Νοέμβριο είναι αργία μόνο σε μερικά ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία. Σε αυτό το άρθρο σας εξηγούμε πού εορτάζεται η Ημέρα των Αγίων Πάντων στη Γερμανία καθώς επίσης και το νόημα της γιορτής αυτής.

Πότε είναι η Ημέρα των Αγίων Πάντων 2021;

Η Ημέρα των Αγίων Πάντων γιορτάζεται πάντα την 1η Νοεμβρίου. Το 2021, η ημέρα αυτή πέφτει σε Δευτέρα.

Πού είναι η αργία των Αγίων Πάντων στη Γερμανία;

Στη Γερμανία, η Ημέρα των Αγίων Πάντων είναι δημόσια αργία στα καθολικά ομόσπονδα κρατίδια. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

  • Βάδη-Βυρτεμβέργη
  • Βαυαρία
  • Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
  • Ρηνανία-Παλατινάτο
  • Σάαρλαντ

Η 1η Νοεμβρίου είναι επίσης αργία σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, το Λιχτενστάιν, τα ελβετικά καντόνια με καθολική επιρροή, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Πολωνία.

Εορτή Αγίων Πάντων Γερμανία 2021
Εορτή Αγίων Πάντων στη Γερμανία 2021

Τι είναι η Ημέρα των Αγίων Πάντων;

Την Ημέρα των Αγίων Πάντων, την 1η Νοεμβρίου, οι άνθρωποι τιμούν τη μνήμη των αγίων της Εκκλησίας. Η γιορτή των Αγίων Πάντων έχει τις ρίζες της στον τέταρτο αιώνα. Λόγω του αυξανόμενου αριθμού των αγίων εκείνη την εποχή, γινόταν όλο και πιο δύσκολο να τιμηθεί ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά με τη δική του γιορτή.

Ο Πάπας Γρηγόριος Γ’ αποφάσισε τότε ότι όλοι οι μάρτυρες της Εκκλησίας θα πρέπει να τιμούνται στη Ρώμη την 1η Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, τον όγδοο αιώνα, η ημέρα αυτή επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη Δυτική Εκκλησία.

Πόσοι άγιοι υπάρχουν;

Η Καθολική Εκκλησία γνωρίζει συνολικά σχεδόν 7.000 αγίους. Μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, αγιοποιήθηκαν συνολικά 482 άνθρωποι.

Αγίων Πάντων στη Γερμανία 2021
Γερμανία: Ημέρα των Αγίων Πάντων

Είναι η Ημέρα των Αγίων Πάντων καθολική ή προτεσταντική γιορτή;

Η Ημέρα των Αγίων Πάντων είναι καθολική γιορτή. Είναι μια από τις μεγάλες γιορτές της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτές οι κορυφαίες στιγμές του εκκλησιαστικού έτους περιλαμβάνουν επίσης τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, την Ανάληψη και την Πεντηκοστή.

Την Ημέρα των Αγίων Πάντων, στις καθολικές εκκλησίες γίνεται μια ιδιαίτερα πανηγυρική λειτουργία. Με την ευκαιρία αυτή, οι κληρικοί φορούν λευκά άμφια για να συμβολίσουν την αγνότητα και τη χαρά της γιορτής. Οι προτεστάντες χριστιανοί θυμούνται τους αποθανόντες την Κυριακή της Αιωνιότητας.

Σε ποιες άλλες χώρες είναι αργία η Ημέρα των Αγίων Πάντων;

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν και άλλες χώρες στις οποίες η Ημέρα των Αγίων Πάντων την 1η Νοεμβρίου είναι αργία.

Ακολουθεί μια επισκόπηση:

Ανδόρα, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Αυστρία, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ουγγαρία, Βατικανό.

Ημέρα Αγίων Πάντων Γερμανία 2021
Ημέρα των Αγίων Πάντων 2021 στη Γερμανία

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.