Η κατάσταση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη συνεχίζει να χαλαρώνει

Δείκτης επίπτωσης στο 74,6: Η κατάσταση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη συνεχίζει να χαλαρώνει

Σύμφωνα με το κρατικό γραφείο υγείας, οι περισσότερες αστικές και αγροτικές περιοχές έπεσαν κάτω από την τιμή των 100 ανιχνευμένων νέων μολύνσεων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Πλέον, μόνο 8 περιοχές βρίσκονται πάνω από το όριο του 100. Σε εθνικό επίπεδο, η τιμή μειώθηκε στο 74,6. Σύμφωνα με τις αρχές, η υψηλότερη συχνότητα εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή Zollernalb και η χαμηλότερη στο Emmendingen.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από την αρχή της πανδημίας αυξήθηκε κατά 1.249 σε 487.163.

Εν τω μεταξύ, 9.841 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη λοίμωξη με ή με ασθένεια που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Υπολογίζεται ότι έχουν αναρρώσει 449.847 μολυσμένα άτομα (συν 2.594).

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, έχουν σταλεί 128.153 περιπτώσεις με ενδείξεις ανησυχητικών μεταλλάξεων στην Κρατική Υπηρεσία Υγείας.

Οι ιοί με μεταλλάξεις που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης, όπως εκείνοι που εντοπίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία (Β.1.1.7) και τη Νότια Αφρική (Β.1.351). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μερίδιό τους στα νοτιοδυτικά είναι 96 τοις εκατό, με ανοδική τάση.

Σύμφωνα με το Robert Koch Institut, 4.332.021 άτομα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη εμβολιάστηκαν ήδη μία φορά με εμβόλιο που απαιτεί και δεύτερη δόση για πλήρη προστασία.

Το ποσοστό του 39,0% του συνολικού πληθυσμού στα νοτιοδυτικά είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο 39,7%. 1.519.490 άτομα ή 13,7% (σε εθνικό επίπεδο: 13,6%) θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης εμβολιασμούς με το δραστικό συστατικό της Johnson & Johnson, για τον οποίο αρκεί μία δόση.

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία υγείας, το 12,3 τοις εκατό των 2.380 λειτουργικών εντατικών κλινών είναι επί του παρόντος ελεύθερο.

Αυτή η τιμή είναι σημαντική για να εκτιμηθεί η αξιοποίηση του συστήματος υγείας. Τέτοιες κλίνες δεν χρειάζονται μόνο για ασθενείς με Covid 19, αλλά και για άλλες σοβαρές ασθένειες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ