Η Lambrecht προειδοποιεί για συγκρούσεις γενεών στον εμβολιασμό

Η Υπουργός Οικογένειας Lambrecht τάσσεται υπέρ του να συνεχιστεί ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων κατά του Covid19, ακόμη και αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά το εμβόλιο από την Biontech/Pfizer για όλους άνω των 12 ετών.

Δήλωσε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μόνο χαμηλό κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής νόσου, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους. Αλλά είναι σημαντικό να μην τίθενται οι γενιές σε σύγκρουση μεταξύ τους.

Η ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας Karliczek υποστηρίζει ότι σε παιδιά και εφήβους με προηγούμενες ασθένειες θα προσφερθεί εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού το αργότερο μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Αυτό θα διευκόλυνε την καθημερινή σχολική ζωή μετά τις διακοπές, δήλωσε η Karliczek.

Ο Υπουργός Μεταφορών Scheuer ζητά να επιτραπεί σε εμβολιασμένα άτομα από τρίτες χώρες να εισέλθουν ξανά στη χώρα, λόγω της πτώσης των δεικτών επίπτωσης. Απαιτείται ελευθερία ταξιδίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα – υπολογίζει με ημέρες και όχι εβδομάδες.

Σε εθνικό επίπεδο, το Ινστιτούτο Robert Koch αναφέρει για σήμερα Σάββατο έναν δείκτη επίπτωσης ύψους 37,5 – χθες ήταν 39,8.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.