Η μεγαλύτερη πρόκληση του Κρίστιαν Λίντνερ

Στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, τον επόμενο, όπως όλα δείχνουν, υπουργό Οικονομικών εστιάζουν στα σχόλιά τους γερμανικές εφημερίδες.

Eνδεικτικά, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί ότι ο Κρίστιαν Λίντνερ ως κυβερνητικός εταίρος και νέος υπ. Οικονομικών, θέλει να παρουσιάσει στη γερμανική κοινωνία το νέο πρόσωπο των Φιλελευθέρων, που ο ίδιος ευαγγελίζεται.

«Το FDP είχε εκδιωχθεί για χρόνια από το γερμανικό κοινοβούλιο, αφού επί χρόνια είχε βρεθεί περιθωριοποιημένο ως πελατειακό κόμμα με μια έννοια της ελευθερίας συνυφασμένη με τον φιλελευθερισμό της αγοράς.

Ο Λίντνερ απαίτησε το κόμμα να ξαναβρεί τον ίδιο του τον εαυτό – και ναι, το νέο FDP είναι διαφορετικό».

Σύμφωνα με την Handelsblatt: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον μελλοντικό υπ. Οικονομικών θα είναι μεσοπρόθεσμα να φέρει μια νέα προσέγγιση στην έννοια της πίστης στο κράτος, η οποία στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους είναι υπερβολική.

Ελευθερία, κατά τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, σημαίνει ελευθερία του κράτους να παρεμβαίνει, να ξοδεύει πολλά χρήματα και να μπορεί με διάφορους σκιώδεις προϋπολογισμούς να άρει τελικά το φρένο της δημοσιονομικής πειθαρχίας -σύντομα, υπό τον νέο υπ. Οικονομικών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού για την υλοποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανικής αναδιάρθρωσης στην ιστορία κοστίζουν τεράστια ποσά – σε κάθε περίπτωση περισσότερο από όσα θα ήθελαν οι φιλελεύθεροι υποστηρικτές ενός λιτού κράτους.

Το πώς όμως ο μελλοντικός υπ. Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θα διαχειριστεί τις ισορροπίες παραμένει ένα από τα πιο συναρπαστικά ερωτήματα της επόμενης τετραετίας.»

Πηγή: Δήμητρα Κυρανούδη | DW

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.