Η Μέρκελ απειλεί αρνητές εμβολιασμού σε συνέντευξη του ARD

Η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική της γερμανικής κυβέρνησης σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Σε μια συνέντευξη στο πρόγραμμα ARD, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε ήρεμη και συγκρατημένη.

Έτσι άλλωστε την ξέρουμε την καγκελάριο. “Όπως ένα πολύ σημαντικό φυσικό πείραμα: Με έντονη προσοχή, αλλά χωρίς κανένα σημάδι ευφορίας ή πανικού”, έτσι περιγράφει το Focus Online την τηλεοπτική της εμφάνιση.

Συνεχίζει: “Ωστόσο, οι δύο παρουσιαστές δεν προσπάθησαν να ζορίσουν την καγκελάριο με επίμονες ερωτήσεις”.

Οι δύο παρουσιαστές Tina Hassel και Rainald Becker κατάφεραν να προκαλέσουν μικρή συναισθηματικότητα ή εντυπωσιακά νέα από τον Καγκελάριο. Υπεράσπισε αυστηρά τη στρατηγική εμβολιασμού.

“Συνολικά, τίποτα δεν πήγε στραβά! ” Οι θεατές παραπονέθηκαν για τους παρουσιαστές. “Παιδική τηλεόραση”, λέει ένας χρήστης.

Και επιπλέον: “Δύο δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένης της Tina Hassel, που προτιμά να κάθεται μπροστά στην κάμερα, βοηθούν τη Μέρκελ να μην “πέσει”. Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι η παρουσιάστρια του ARD διέκοπτε την καγκελάριο πολλές φορές ενόχλησε πολλούς. “Μπορεί η Tina Hassel να αφήσει την καγκελάριο να μιλήσει;”, αναρωτήθηκαν οι χρήστες του Twitter.

Απέρριψε κάθε κριτική

Η καγκελάριος απέρριψε κάθε κριτική σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, επομένως, και για τη Γερμανία.

Στη συνέντευξη με το ARD, η καγκελάριος έκρινε τις παραγγελίες εμβολίων από την ΕΕ ως εξής: “Πιστεύω ότι, συνολικά, τίποτα δεν πήγε στραβά”.

Η πολιτικός του CDU έλαβε έντονη αντεπίθεση από τον επικεφαλής του FDP Christian Lindner για αυτήν τη δήλωση. “Η καγκελάριος σίγουρα δεν πήρε τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στη χώρα μας με το μέρος της με αυτήν την πρόταση”, δήλωσε ο Lindner ζωντανά. “Στα μάτια του πληθυσμού, ο εμβολιασμός δεν πηγαίνει καλά.”

Η γερμανική στρατηγική εμβολιασμού αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής τις τελευταίες εβδομάδες. Σε συνέντευξή στο ARD, η καγκελάριος υπερασπίστηκε την προσέγγιση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.

Η ΕΕ είχε προχωρήσει με την απαραίτητη πληρότητα στην έγκριση εμβολίων. “Αυτό δεν ήταν λάθος”, είπε η Μέρκελ.

Η Μέρκελ υποσχέθηκε πιθανή χαλάρωση και ένα τέλος στο lockdown, όμως αυτά δεν συνδέονται με την πρόοδο των εμβολιασμών.

Ωστόσο, δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία. Από την άλλη πλευρά, όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν πρέπει να αναμένουν συνέπειες. “Τότε ίσως χρειαστεί να κάνουμε διαχωρισμούς και να πούμε: Εάν δεν θέλετε, ίσως να μην μπορείτε να κάνετε ορισμένα πράγματα”, η Μέρκελ έθεσε πιθανούς περιορισμούς. Αυτό μπορεί να ισχύει για ταξίδια στο εξωτερικό, για παράδειγμα.

Υπόσχεση

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε την υπόσχεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εμβολιάσει όλους τους πολίτες έως το τέλος του καλοκαιριού τον Σεπτέμβριο.

Η εγγύτητα με τις ομοσπονδιακές εκλογές στις 21 Σεπτεμβρίου είναι σύμπτωση. “Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις ομοσπονδιακές εκλογές, αλλά με την απόδοση και τις εταιρείες και τις παραγωγικές ικανότητες”.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν ήθελε ωστόσο να δεσμευτεί για την επερχόμενη χαλάρωση των μέτρων στην τηλεοπτική συνέντευξη.

Στόχος είναι να συνεργαστούμε με τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις για να δημιουργήσουμε μια “προοπτική ανοίγματος” από το τρέχον lockdown. “Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένη ημερομηνία”, δήλωσε στο ARD. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας και το ποσοστό των μεταλλάξεων.

Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον πληθυσμό για τους τρέχοντες πτωτικούς αριθμούς. Αυτό είναι “επίτευγμα των πολιτών”.

Πρέπει να επιμείνουμε στον αγώνα κατά του ιού. “Είναι μια μεγάλη διαδρομή, είναι τώρα η πιο δύσκολη διαδρομή αυτό το χειμώνα”, δήλωσε η Μέρκελ.

Παρά τους μειωμένους αριθμούς, δεν πρέπει να νιώθετε ασφαλείς πολύ νωρίς. “Χρειαζόμαστε μια βιώσιμη διέξοδο από την πανδημία”, έτσι η έκκληση της Μέρκελ.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, η χαλάρωση των μέτρων δεν συνδέεται με την πρόοδο που έχει σημειωθεί με τους εμβολιασμούς. “Μέχρι να εμβολιαστούν όλοι, δεν είναι η χαλάρωση η οδός την οποία αποζητούμε”.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.