Η Μέρκελ ζητά παραπάνω υπαλλήλους για το μελλοντικό της γραφείο

Εννέα υπαλλήλους ζήτησε για το μελλοντικό της γραφείο η υπηρεσιακή Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αν και η συμφωνία ήταν για έξι.

Γιατί είναι τόσο απαιτητική η Μέρκελ και ζητάει εννέα υπαλλήλους για το μελλοντικό της γραφείο, διερωτώνται πολιτικοί από το χώρο της Αριστεράς, όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Μάλιστα, ο καλύτερα αμειβόμενος υπάλληλος του γραφείου της θα λαμβάνει το ποσό των 10.500 ευρώ το μήνα.

Η συμφωνία του δικού της κόμματος ήταν να στελεχώσει το γραφείο της με έξι υπαλλήλους.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν επιθυμεί να τις εγκρίνει τον αριθμό των υπαλλήλων που η ίδια ζητάει, όπως γράφει το περιοδικό Spiegel.

Μετά την αποχώρησή της από την Καγκελαρία, η Μέρκελ θα μπορεί να διατηρεί ένα γραφείο με υπαλλήλους, μόνο που η ίδια ζήτησε σχεδόν διπλάσιο αριθμό απ΄αυτόν που εγκρίνει η επιτροπή προϋπολογισμού.

Για το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), η Μέρκελ θέλει να είναι η «σκιώδης» Καγκελάριος της Γερμανίας, όπως τονίζει το δημοσίευμα.

Στο τέλος της θητείας της ως Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου, η Άνγκελα Μέρκελ (CDU) θα έχει ένα γραφείο με συνολικά εννέα υπαλλήλους που θα αμείβονται με χρήματα Γερμανών φορολογούμενων.

Αυτό προκύπτει από επιστολή του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών προς την πρόεδρο της ομοσπονδιακής βουλής (Bundestag), Μπέρμπελ Μπας, το περιεχόμενο της οποίας επικαλείται το περιοδικό «Spiegel».

Σύμφωνα με την επιστολή, προβλέπεται μία θέση για τη διεύθυνση του γραφείου της και του αναπληρωτή.

Υπάρχουν επίσης δύο θέσεις ομιλητών και υπαλλήλων, μία θέση για υπάλληλο γραφείου και δύο θέσεις για οδηγούς.

«Υπάρχει αναπόφευκτη ανάγκη για νέες μόνιμες θέσεις και θέσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν με κανέναν άλλο τρόπο», υποστηρίζει η απερχόμενη υφυπουργός Οικονομικών Μπετίνα Χάγκεντορν.

Οι θέσεις αυτές θα χρηματοδοτούνταν με την κατάργηση των κενών επί του παρόντος θέσεων στο Υπουργείο Άμυνας», αναφέρει το Spiegel.

Οι Ομοσπονδιακοί Καγκελάριοι και οι Ομοσπονδιακοί Πρόεδροι που αποχωρούν από το αξίωμά τους δικαιούνται ένα γραφείο στην Bundestag και αντίστοιχους υπαλλήλους.

Κατόπιν αιτήματος της Χριστιανικής Ένωσης, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), η επιτροπή προϋπολογισμού είχε πράγματι αποφασίσει το 2019 να μειώσει τον αριθμό από εννέα σε έξι υπαλλήλους.

Με την πρόταση συμφώνησε και η Αριστερά. Μόνο το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) την καταψήφισε.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι πρώην Καγκελάριοι θα πρέπει στο μέλλον να έχουν έναν διευθυντή γραφείου, δύο ομιλητές, έναν υπάλληλο, έναν δακτυλογράφο και έναν οδηγό.

Ωστόσο, το τρέχον σχέδιο για τη Μέρκελ υπερβαίνει κατά πολύ αυτό το πλαίσιο.

«Η κυρία Μέρκελ εμφανιζόταν πάντα ως η ταπεινή καγκελάριος. Αυτό προφανώς έχει τελειώσει», δήλωσε ο Γκεζίν Λετσχ, πολιτικός για τον προϋπολογισμό στο κόμμα της Αριστεράς.

«Επιπλέον, η πολυτελής επίπλωση του μελλοντικού της γραφείου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να γίνει μια «σκιώδης» Καγκελάριος», πρόσθεσε.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.