Η Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου της σε χιλιάδες παιδιά

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δοκιμές του εμβολίου της για την Covid-19 σε χιλιάδες παιδιά ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 11 ετών, ένα νέο βήμα που θεωρείται αναγκαίο για να μπει ένα τέλος στην πανδημία.

Μολονότι αποτελούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά συνήθως δεν εμφανίζουν σοβαρή μορφή της ασθένειας και τα μικρότερα από αυτά δεν μεταδίδουν τον νέο κορωνοϊό όσο οι ενήλικες.

Ο εμβολιασμός τους δεν αποτελούσε επομένως προτεραιότητα μέχρι τώρα.

Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech για τον νέο κορωνοϊό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

Τα εμβόλια των φαρμακοβιομηχανιών Moderna και Johnson & Johnson απευθύνονται σε ενήλικες, άνω των 18 ετών.

Και οι τρεις αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει –κάποιες εδώ και μήνες– κλινικές δοκιμές των εμβολίων τους στους εφήβους (άνω των 12 ετών).

Η βρετανοσουηδική AstraZeneca μελετά τις επιπτώσεις του εμβολίου της στα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Παρακολούθηση για 12 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ελπίζει ότι θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, 6.750 βρέφη και παιδιά. Οι επιστήμονες θα τα παρακολουθήσουν για 12 μήνες αφού τους χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο αριθμός των «εθελοντών» είναι μικρότερος από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές για τους ενήλικες, επειδή το βασικό ερώτημα είναι να καθοριστεί ποια είναι η καταλληλότερη δόση για τα παιδιά.

Ο «μηχανισμός» του ίδιου του εμβολίου και η ασφάλειά του έχουν ήδη μελετηθεί.

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος κ. Άντονι Φάουτσι είπε τον περασμένο μήνα ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών στις ΗΠΑ ενδέχεται να μπορέσουν να εμβολιαστούν στις αρχές του 2022.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα ζήτημα υψηλής προτεραιότητας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Δρ. Λι Σάβιο Μπιρς, η πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

«Τα παιδιά κάτω των 10 ετών μεταδίδουν λιγότερο τον ιό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον μεταδίδουν καθόλου» ή ότι δεν μπορούν να τον μεταδώσουν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν.

«Και μολονότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να ασθενήσουν σοβαρά, μπορεί να το πάθουν» και να χρειαστεί να περάσουν μήνες μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζοντας ότι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες θάνατοι παιδιών από την Covid-19.

Επιπροσθέτως, οι ανήλικοι έχουν πληγεί «δυσανάλογα» από τις συνέπειες της πανδημίας, όπως για παράδειγμα από το κλείσιμο των σχολείων.

«Όσο περισσότερους ανθρώπους μπορέσουμε να εμβολιάσουμε, τόσο το καλύτερο», συνόψισε ο καθηγητής Παιδιατρικής Χένρι Μπερνστάιν.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Υπηρεσίες για Περιφερειάρχες,
Προεκλογική εκστρατεία για Περιφερειάρχες,
Κερδίστε ψηφοφόρους για Περιφερειάρχες,
Υποστήριξη & Στρατηγική για Περιφερειάρχες,
Ιστοσελίδα/Γραφιστικά για Περιφερειάρχες,
Αύξηση ψηφοφόρων για Περιφερειάρχες,
Διαφήμιση/Μάρκετινγκ για Περιφερειάρχες,
Social Media για για Περιφερειάρχες,
SEO για Περιφερειάρχες,
Μάρκετινγκ για Περιφερειάρχες,