Η μουσική του Χάρι Πότερ από όργανο της Στουτγάρδης

Η μουσική του Χάρι Πότερ. Η γνωστή μελωδία του κινηματογράφου “Hedwig’s Theme” από τις ταινίες του Χάρι Πότερ παιζόταν σε μια τσελέστα.

Η εταιρία Schiedmayer Celesta GmbH από το Wendlingen am Neckar στην περιοχή Esslingen είναι ο μόνος κατασκευαστής οργάνων στον κόσμο που εξακολουθεί να παράγει αυτό το μουσικό όργανο μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το μουσικό όργανο με πλήκτρα, ο ήχος δεν παράγεται χτυπώντας τις χορδές. Τα σφυριά από τσόχα των τσελέστα χτυπούν χαλύβδινες πλάκες που βρίσκονται σε μια κοιλότητα.

Αυτό δημιουργεί τον “ουράνιο” ήχο που μοιάζει με καμπάνα, βάσει στον οποίο ονομάστηκε το τσελέστα, επειδή “ουράνιο” σημαίνει “céleste” στα γαλλικά.

Από αυτό το μουσικό όργανο λοιπόν βγαίνει η “Θεϊκή” μουσική του Χάρι Πότερ Hedwig’s Theme.

Η θεϊκή μελωδία Hedwig’s Theme από τις ταινίες Harry Potter σε μια μοναδική εκτέλεση από τα Proms του BBC.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.