Η μπολονέζ ξεπέρασε το λουκάνικο στη Γερμανία!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το λουκάνικο με κάρυ (currywurst) έχασε, από τη  μπολονέζ, την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία του ως το πιο δημοφιλές πρόχειρο φαγητό στις καντίνες εδώ και δεκαετίες στη Γερμανία.

Στο πανδημικό έτος 2020, το κλασικό σπαγγέτι μπολονέζ το αντικατέστησε στην πρώτη θέση, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πάροχος υπηρεσιών τροφοδοσίας Apetito.

Το λουκάνικο με κάρυ ήταν το νούμερο ένα στην κατάταξη για 28 ολόκληρα χρόνια.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έγινε όμως αισθητή για την εταιρεία Apetito μόνο λόγω των θετικών για αυτήν αλλαγών στις προτιμήσεις των καταναλωτών στις καντίνες, οι οποίες είχαν κλείσει προσωρινά λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Συνολικά, οι πωλήσεις του ομίλου εταιρειών, στον οποίο ανήκει επίσης και η εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Costa Meeresspezialitäten, ήταν στο επίπεδο του προηγούμενου έτους και ανέρχονταν περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2020.

Αλλά το μερίδιο των μεμονωμένων τομέων στις πωλήσεις άλλαξε σημαντικά σε καντίνες παιδικών σταθμών, σχολείων και επιχειρήσεων και ο όμιλος είχε σημαντικές απώλειες πωλήσεων λόγω του lockdown και της έκρηξης της τηλεργασίας.

Ωστόσο, η άμεση επαφή με τους καταναλωτές πήγε πολύ καλύτερα. Συγκεκριμένα, ο τομέας της τροφοδοσίας ηλικιωμένων με γεύματα στο σπίτι αυξήθηκε θεαματικά στη Γερμανία (κατά 23%).

Η θυγατρική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Costa σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση των πωλήσεων.

«Οι διαδικτυακές παραγγελίες αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Apetito Γκίντο Χίλντεμπραντ.

«Τα διαδικτυακά καταστήματά μας, η διαδικτυακή πύλη πελατών μας και οι εφαρμογές μας καταγράφουν υψηλότερες πωλήσεις και αριθμούς χρηστών από ποτέ άλλοτε.

Με τα διαδικτυακά καταστήματά μας για τροφοδοσία ηλικιωμένων στο σπίτι, διπλασιάσαμε τις πωλήσεις μας το 2020».

Για το τρέχον οικονομικό έτος, η Apetito στοχεύει σε μια θετική επιχειρηματική ανάπτυξη παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία», πρόσθεσε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.