Η νέα υποψηφιότητα του Steinmeier προκαλεί αντιδράσεις

Η νέα υποψηφιότητα του Ομοσπονδιακού Προέδρου Steinmeier για το ανώτατο αξίωμα στην Γερμανία προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις.

Πολιτικοί από το SPD, το FDP και την Αριστερά χαιρέτισαν την ανακοίνωση. Οι πρόεδροι του SPD Esken και Walter-Borjans δήλωσαν ότι ο Steinmeier γέμισε το γραφείο με μεγάλη ηθική εξουσία. Ο επικεφαλής του FDP Lindner έγραψε ότι εν όψει των επερχόμενων πολιτικών αλλαγών, θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει.

Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Ramelow από την Αριστερά επιβεβαίωσε πως ο Steinmeier έχει δείξει την αξία της δουλειάς του σε δύσκολες στιγμές.

Εκπρόσωποι της Ένωσης και των Πρασίνων, ωστόσο, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους. Όπως και ο επικεφαλής του CSU Söder, οι επικεφαλής των Πρασίνων Baerbock και Habeck επισημαίνουν ότι η απόφαση θα ληφθεί μόνο μετά τις ομοσπονδιακές κοινοβουλευτικές εκλογές.

Δυσαρέσκεια εκφράστηκε και από το AfD. Ο ομοσπονδιακός αντιπρόεδρος Brandner περιέγραψε τον Steinmeier ως βοηθό εκπλήρωσης των επιθυμιών και εντολών των κυβερνώντων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.