Η NRW ανοίγει εμβολιασμούς για άλλες επαγγελματικές ομάδες

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW) ανοίγει την εκστρατεία εμβολιασμού για άλλες επαγγελματικές ομάδες από αυτήν την Πέμπτη.

Ο Υπουργός Υγείας Karl-Josef Laumann ανακοίνωσε στο Ντίσελντορφ ότι η ομάδα προτεραιότητας εμβολιασμού 3 θα ανοίξει τώρα μέσω διατάγματος.

Στη συνέχεια, μπορούν να γίνουν ραντεβού από όσους επιθυμούν να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, στο δικαστικό σώμα, στο φορολογικό σώμα ή σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ίδιο ισχύει, για παράδειγμα, για την επικοινωνία προσώπων με άτομα που χρειάζονται φροντίδα και για εγκύους, καθώς και για γονείς παιδιών με χρόνιες ασθένειες.

Στα κέντρα εμβολιασμού, ωστόσο, αρχικά δεν θα υπάρχει προσφορά για άτομα άνω των 60 ετών, εκτός αυτών των ειδικών επαγγελματικών ομάδων, αν και ανήκουν στην ίδια ομάδα προτεραιότητας 3, εξήγησε ο Laumann.

Ωστόσο, θα μπορούσαν να εμβολιαστούν με το AstraZeneca σε ιατρεία. Αυτό θα τους έδινε καλή πρόσβαση σε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατάλληλο για την ηλικιακή ομάδα.

Ο ίδιος, 63 ετών, θέλει να εμβολιαστεί σύντομα με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσε ο Laumann.

Από το δεύτερο εξάμηνο του Μαΐου, πρόσθετοι υπάλληλοι της αστυνομίας, καθώς και η επαγγελματική και εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς και η ομάδα ελέγχου καταστροφών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε κέντρο εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο Laumann.

Θα συνεχιστούν επίσης οι στοχευμένοι εμβολιασμοί σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές.

Η ακολουθία εμβολιασμού στα ιατρεία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα λήξει στις αρχές Ιουνίου.

Ο Laumann είπε ότι οι εταιρικοί ιατροί πιθανότατα θα συμπεριληφθούν στην εκστρατεία εμβολιασμού από τις 7 Ιουνίου. Το αργότερο από τότε, η σειρά προτεραιότητας στα ιατρεία θα αρθεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.