Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συζητήσει σχετικά με πρόσθετα μέτρα

Επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού αυξάνεται και πάλι με ταχείς ρυθμούς, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να συζητήσει περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Αν και ο δείκτης είναι ακόμη σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, υπάρχει λόγος ανησυχίας, δήλωσε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ulrike Demmer.

Μέσα σε μία εβδομάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 75%. “Αν συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη, θα πρέπει να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα”. Πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μια κατάσταση όπως αυτή της άνοιξης, δήλωσε.

Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, δήλωσε η Demmer, θα πρέπει να εξεταστεί από κοινού με τα ομόσπονδα κρατίδια τι είναι δυνατό και τι μπορεί να γίνει.

Αυτό θα πρέπει επίσης να αποτελέσει αντικείμενο συνάντησης με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Δεν έχει ακόμη οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία γι’ αυτό.

Το επίκεντρο θα είναι οι προσπάθειες για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, η αντιμετώπιση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν στη Γερμανία και πιθανά συγκεκριμένα μέτρα κατά της αύξησης του δείκτη επίπτωσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.