Η κρίση της πανδημίας επιβραδύνει την καταπολέμηση του HIV παγκοσμίως

Η κρίση της πανδημίας έχει δραματικές επιπτώσεις στον περιορισμό του ιού HIV.

Το πρόγραμμα του ΟΗΕ UNAIDS, το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, η Γερμανική Ομοσπονδία για το AIDS και το 100% Life προειδοποίησαν γι’ αυτό σε συνέντευξη Τύπου.

Λόγω του Covid-19, οι ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι για τον HIV έχουν εκτραπεί, τα προγράμματα πρόληψης έχουν τεθεί σε κίνδυνο και οι αλυσίδες εφοδιασμού – συμπεριλαμβανομένων των βασικών φαρμάκων – έχουν διαταραχθεί.

Η καταπολέμηση του HIV είχε ήδη προχωρήσει πολύ αργά παγκοσμίως πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όμως, λόγω του Covid-19, ο περιορισμός του HIV έχει υποστεί περαιτέρω οπισθοδρόμηση, δήλωσε η Silke Klumb, εκτελεστική διευθύντρια της Γερμανικής Βοήθειας για το AIDS, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το UNAIDS, τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV έχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από κορωνοϊό από ό,τι ο γενικός πληθυσμός.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αναφέρεται.

Τα δύο τρίτα του συνόλου των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV ζουν στην Αφρική, όπου μόνο το 3% του πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου μέχρι τα μέσα του έτους.

“Οι πανδημίες επιδεινώνουν την ανισότητα”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου Peter Sands. “Βρισκόμαστε σε μια εποχή πρωτοφανών προκλήσεων”.

Παγκοσμίως, περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV από τότε που αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα του AIDS το 1981 και 36,3 εκατομμύρια μολυσμένοι άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Πηγή: br.de

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.