Η πλειοψηφία στη Γερμανία φοβάται απώλειες θέσεων εργασίας

Οι άνθρωποι στη Γερμανία βλέπουν το μέλλον με ανησυχία. Πάνω απ’ όλα, η ενεργειακή κρίση προκαλεί φόβους σε πολλούς ότι θα μπορούσαν να χαθούν θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης. Όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού, η έρευνα της ARD είναι σαφής.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις ενήλικες στη Γερμανία (39%) αναμένουν στην τρέχουσα Deutschlandtrend ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας τον επόμενο χειμώνα ή ότι θα έχουν σημαντικές δυσκολίες να το κάνουν.

Ειδικά τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα και οι νεότεροι ανησυχούν για τους λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με την έρευνα για το ARD-Morgenmagazin.

Πώς θα πληρώσετε το λογαριασμό της ενέργειας στη Γερμανία;

Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των ατόμων με χαμηλό μηνιαίο καθαρό οικογενειακό εισόδημα (κάτω από 1.500 ευρώ) αναμένουν δυσκολίες πληρωμών.

Μεταξύ των νοικοκυριών με μηνιαίο καθαρό εισόδημα μεταξύ 1500 και 3500 ευρώ, είναι σχεδόν τα μισά (47%). Κάθε δεύτερος ερωτηθέντας κάτω των 35 ετών πιστεύει ότι το χειμερινό κόστος ενέργειας θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Ο φόβος της απώλειας θέσεων εργασίας στη Γερμανία είναι μεγάλος

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σημαντικές αυξήσεις στο κόστος του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν τους Γερμανούς πολίτες να βλέπουν το μέλλον με αρνητικές οικονομικές προσδοκίες.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες (83%) ανέμεναν ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας. Μόνο το 13% δεν το περίμενε αυτό. Η ανησυχία για την απώλεια θέσεων εργασίας ήταν ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των υποστηρικτών όλων των κομμάτων και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η πλειοψηφία είναι σίγουρη για τον ενεργειακό εφοδιασμό

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία (59%) δεν αναμένουν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, το 36% φοβάται ένα τέτοιο σενάριο

. Με εξαίρεση τους υποστηρικτές του AfD, η πλειοψηφία των άλλων κομμάτων δεν αναμένει ότι επίκεινται διακοπές του εφοδιασμού στη Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.