Η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία υπέρ αυστηρότερων μέτρων

Μια οριακή πλειοψηφία των εκλογέων στη Γερμανία επιθυμεί αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με το νέο “Politbarometer” του ZDF, το 52% πιστεύει ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερα.

Από την άλλη πλευρά, το 15% θεωρεί ότι τα τρέχοντα μέτρα είναι υπερβολικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forschungsgruppe Wahlen που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το τριάντα τοις εκατό λέει ότι τα μέτρα είναι σωστά.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν αυτή την εβδομάδα από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 31% πιστεύει ότι γίνονται αρκετά για την προστασία από τον κορωνοϊό εν γένει.

Το 63% διαφώνησε και το 6% απάντησε “δεν γνωρίζω”.

Το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός μέτρων προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς για τα μη εμβολιασμένα άτομα θεωρείται σωστό από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία (76%), ενώ το 22% θεωρεί ότι είναι λάθος.

Στη συζήτηση σχετικά με την καθιέρωση γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, το 69% τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 29% είναι κατά.

Σύμφωνα με το “Politbarometer” του ZDF, η κατάσταση ήταν διαφορετική τον Ιούλιο: Εκείνη την εποχή, μόνο το 33% ήταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ το 64% ήταν κατά.

Στο ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι μέρος της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο απάντησε καταφατικά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54%) σε άλλη έρευνα που δημοσίευσε την Παρασκευή το ινστιτούτο ερευνών κοινής γνώμης Yougov.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 37% απάντησε αρνητικά και το 9% δεν έδωσε απάντηση.

Η δημοσκόπηση της Yougov πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου.

Πηγή: br.de

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.