Κίνδυνος: Η Tesla πρέπει να ανακαλέσει χιλιάδες αυτοκίνητα

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla θα πραγματοποιήσει μια ηλεκτρονική ενημέρωση σε περισσότερα από 360.000 αυτοκίνητα με τη δοκιμαστική έκδοση του προηγμένου λογισμικού υποβοήθησης του οδηγού της στις ΗΠΑ, επειδή οι αρχές βλέπουν αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε την ενημέρωση, που επισήμως αναφέρεται ως ανάκληση, στην NHTSA, την υπηρεσία οδικής ασφάλειας, την Πέμπτη.

Η NHTSA διερεύνησε τη δοκιμαστική έκδοση μετά από διάφορα περιστατικά και καταγγελίες.

Η Tesla αποκαλεί την προηγμένη έκδοση “Autopilot” “Full Self-Driving”, παρόλο που δεν καθιστά το όχημα αυτόνομο αυτοκίνητο, αλλά συνεχίζει να είναι απλώς ένα σύστημα υποβοήθησης.

Μεταξύ άλλων, το λογισμικό FSD υποτίθεται ότι λαμβάνει υπόψη τα φανάρια και τις πινακίδες κυκλοφορίας – και έτσι μπορεί να κινείται μέσα στην πόλη.

Από την ανάκληση επηρεάζονται τα οχήματα 2016-2023 Model S, Model X, 2017-2023 Model 3 και 2020-2023 Model Y.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει τώρα να πραγματοποιήσει μια ηλεκτρονική ενημέρωση για τα επηρεαζόμενα μοντέλα.

Οι οδηγοί των ΗΠΑ μπορούν επί του παρόντος να χρησιμοποιούν το FSD σε μια δοκιμαστική έκδοση beta. Βίντεο τους τελευταίους μήνες έχουν δείξει επανειλημμένα το λογισμικό FSD να κάνει λάθη στο δρόμο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατυχήματα.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης, τα οχήματα FSD μπορούν να αγνοήσουν τα σήματα στοπ σε διασταυρώσεις και να βγουν στον δρόμο.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να οδηγούν χωρίς τη δέουσα προσοχή σε διασταυρώσεις όταν το φανάρι είναι κίτρινο. Επίσης, μερικές φορές αντιδρούσαν ανεπαρκώς σε αλλαγές στα όρια ταχύτητας.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, η Tesla διατάχθηκε να εκδώσει επίσημη ανάκληση από την NHTSA στα τέλη Ιανουαρίου.

Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία δεν συμφωνούσε με την ανάλυση του οργανισμού, επέλεξε την εθελοντική ανάκληση “από περίσσεια προσοχής”.

Συνολικά επηρεάζονται 362.758 οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2016 και 2023 και στα οποία χρησιμοποιείται ή πρόκειται να εγκατασταθεί το λογισμικό FSD.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.