Η Τσεχία βάζει τη Γερμανία στο κόκκινο στο φανάρι κορωνοϊού

Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης, η Τσεχία κατέταξε τη Γερμανία ως κόκκινη χώρα με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης στο φωτεινό σηματοδότη κορωνοϊού. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας της Πράγας.

Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολη την είσοδο ανεμβολίαστων τουριστών από τη Γερμανία στην Τσεχική Δημοκρατία. Όχι μόνο πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ PCR, αλλά πρέπει επίσης να μπουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Αυτό μπορεί να τερματιστεί το νωρίτερο την πέμπτη ημέρα με ένα δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα ενός τεστ PCR.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως εδώ και τουλάχιστον 14 ημέρες, από την άλλη πλευρά, πρέπει μόνο να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό ηλεκτρονικό έντυπο εισόδου.

Η Τσεχία βασίζεται στο ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως εισιτήριο για ξενοδοχεία, εστιατόρια και πισίνες. Εκτός από τη Γερμανία, το νησί των διακοπών Μαδέρα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι τώρα επίσης νέες στην κατηγορία των κόκκινων περιοχών.

Στην ίδια την Τσεχία, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σχετικά χαμηλός. Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, υπήρξαν δώδεκα νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε επτά ημέρες. Περισσότεροι από 5,6 εκατομμύρια από τους περίπου 11,7 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.