Η Βάδη-Βυρτεμβέργη εξακολουθεί να έχει καλή πιστοληπτική ικανότητα

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη εξακολουθεί να θεωρείται σταθερή και αξιόπιστη. Κατόπιν αιτήματος του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου στη Στουτγάρδη, η Υπουργός Οικονομικών Edith Sitzmann ανακοίνωσε ότι η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε την προηγούμενη βαθμολογία AA + και η Moody’s έδωσε για άλλη μια φορά την κορυφαία βαθμολογία Aaa.

“Με την αξιολόγηση αυτή, οι οργανισμοί αναγνωρίζουν τη σταθερή δημοσιονομική πολιτική μας.”

Η καλή πιστοληπτική ικανότητα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη είχε αποδειχθεί πρόσφατα από το απαραίτητο χρέος κατά την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

Κατά συνέπεια, κατέστη δυνατό να δανειστεί χωρίς περιορισμούς και με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Ωστόσο, οι δύο εταιρείες αξιολόγησης Standard & Poor’s και Moody’s συνέδεσαν τις επιβεβαιώσεις τους για την αξιολόγηση με το γεγονός ότι η Βάδη-Βυρτεμβέργη διατηρεί το φρένο χρέους της.

Και οι δύο υπηρεσίες αναμένουν το κρατίδιο να επιστρέψει σε έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό χωρίς νέο χρέος μετά την πανδημία.

Η κρατική κυβέρνηση ανέλαβε νέα χρέη ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στον διπλό προϋπολογισμό 2020/2021 λόγω της κρίσης της πανδημίας.

Το 2022 η χώρα θα έχει έλλειψη 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 2023 περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2024 λίγο κάτω από 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ο μελλοντικός συνασπισμός πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει το παλιό βουνό του χρέους, το οποίο έχει αυξηθεί στα 58,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ένα πρώτο οικολογικό δάνειο ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε θετική βαθμολογία από τη Moody’s, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

“Με το Green Bond καθιστούμε διαφανή την πολιτική μας εστίαση στην προστασία του κλίματος στη χρηματοπιστωτική αγορά”, δήλωσε η Sitzmann.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.infο:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.